Uysal ama çılgın yılların BiyonikKedi'siyim.Her an yırtıcı bir pantere dönüşebilirim.Kafamın tasını attırmasınlar yeter.Karışan,bulaşan,sataşanlara uyuz olur ben de sataşırım..Herkes kendi bildiği doğrularıyla kendi hayatını yaşasın gitsin.Daha ne!!Yaşayacaksan adam gibi yaşa!Zaten hayat çok kısa!

23 Haziran 2008 Pazartesi

(Bu ne Biyo?)TAVSİYELERİM İŞTE,KES!

Çıkıp sokakta yüz kişiye sorsan:"Yazın kötü bir ter kokusu kokmak ister misiniz?"diye.Yüzüde "hayır,asla"der."O zaman ne demeye leş gibi ter kokuyorsun be hayvan!"desen"kiiim ben mi,ben hayatta ter kokmam"yada"ya acele yürüdüm terledim yoksa asla ter kokmam"falan der dimi?Sabah-akşam alınan kısa duşlar,iyi bir koltuk altı sticki ve tenine giden bir parfüm.Oldu bitti.Bak bu chantage diye yazılan şantaj diye okunan koku!Ama sadece bu rengi!Ünv.yıllarımın,AST daki tiyatro günlerim,kulisin ağır kokusunu,terimizi bastırmaya çalıştığımız eşsiz koku.Artık bulamıyorum şantajı.Buluncada beşer onar alıp bohunu çıkartıyom. Koku maymunuyum ben.Bi o,bi bu fısfıs,karaktersiz bir parfümcüyüm.Hep isterdim ki bir kokuyla özdeşleşeyim,o kokuyu kim nerde duysa"aa Biyo'nun kokusu"desin.Artık oldu:)İşte vazgeçemediğim ve "Bu odaya Biyo gelip gitmiş dimi?"denilen,benimle özdeşleşen parfümüm:Burbery klasik.
Yazın favori kıyafetim:Beyaz tişört-kot pantolon.50 tişörtüm varsa 20si beyazdır.By H tişörtlerini tek geçerim.Hayatımda giydiğim en güzel beyaz tişört.Hülya tavşar boşuna"giyecek beyaz tişört bulamayınca bu tişört işine girdim"dememiş valla.Sadece Mudolarda satılıyor.Hem siyah hem beyaz her yakasından,hem uzun hem kısa kolluları gözdemdir.
"Güzellik sırlarınız nedir Biyo"dendiğinde cinlerim tepeme çıkar.Yok öyle bir sırrım!Bi insanda varsa vardır yoksa yoktur.Şimdi ben tüm sırlarımı bu ablaya versem sonuçta ben mi olacak!Şunu söyleyim cildimi aktarlardan aldığım bebakla(topluiine kulakların çınlasın)temizler,tonik yerine gülsuyu yada madensuyu kullanırım.İyi bir nemlendirici,kaliteli bir gece losyonu ve göz kremi(avon en iyisi).Ayrıca camış gibi yatıp güneşlenmemek,bol su içmek,sebze-meyve ağırlıklı beslenmek.ENN ÖNEMLİSİ DE No alkol,No sigara..Hadi yapın biyo olun;)
Yazın fondoten kullanılmaz!Mutlaka nemlendirici ve güneş kremi.Ama illa fondoten kullanayım derseniz size süper bir tavsiye:Hem 50 faktör güneş koruma sağlayan hemde varolan cilt kusurları ve güneş lekelerinizi kapatan Avene compact.İki renk seçeneği ile yetkili eczanelerde 59 ytL.

Yazarın Notu:Benden bu kadar.Haydi sizde "Bende şunu şunu kullanıyorum,bundan bundan memnunum"diye dökülün bildiklerinizi.Görgüsüzlüğümüz tavan yapsın;)

34 yorum:

Feyza Fidan dedi ki...

Allaaaah Biyom benim içüün yorumunu açmışda ben yorum yazmazmıyımmm...
Benim miss kokulu, fondoo tenli, beyza tişörtlü Biyommm, benim hiç güzellik sırrım yok ki sana diyem :( Daha ergenken suratıma sirayet eden sivilcelerle çok savaştığımı hatırlıyorum..Kaç dr kaç eczane gezdim saymadım..Kocakarı ilaçları bile denedim..Hatta bana derlerdiki bok iyi gelir deseler şeyedip yüzüne süreceksin :)))
Neyse şimdi sorun yok, elimin altında ne varsa sürerim yüzüme..Parfüm hastasıyımdır ama tek markada takılmam..Ondan sonracıma spor giyerim, arada kokoşda olurum..Şimdilik sırlar bunlar..Etraflıca yazacağım sonra..

Ece dedi ki...

Görgüsüzleri öğrenmek için açılmış gene yoruma..
Ben görgülü bi kadınım.Kimseyi memnun edemiicem.
Sadece yüzü terleyen biriyim maalesef.Bu yüzden terleme için hiçbirşey kullanmıyorum.
'Aaaa, Ece buradan geçmiş' demeleri için lâvanta kokusu almaları yeter.
Artık iyice kurumuş cildim için bir tek Nutragena'nın nemlendiricisini kullanıyorum(hoş gres yağı da sürsem nafile ama..)
Sevgiler bütün görgüsüzlere..

mubi dedi ki...

Daha onceki yorumda isimsiz olan ve biyocular birlesin diyen bendim :) hani sormussun ya kimsin diye biyocum,soliyim dedim,iste o manyak

gelelim guzellik sırlarımaaa...

ben de bebakcıyım,kac senedir kullanıyorum cok memnunum,tonik olarak gulsuyu degil de biodermanın tonigini kullanıyorum.hem makyaj cıkarıcı hem de tonik,su gibi,hafif bisey,kesinlikle tavsiye ederim.

tabii bu guneste korunmakta gerekiyor,onun icin de bioderma SPF 50+ kullanıyorum.

Fondotene gelinceee kesinlikle ID bare minerals.Bu sıcaklarda yuzunuzde fondoten oldugunu bile unutturacak kadar hafif,super kapatıcı ve SPF 15.Minerali buldugumdan beri baska marka kullanmıyorum.

Parfum de sanssızım hala "benim kokum"u bulmus degilim,ama calısmalara devam.

Bu yorum isi sonunda sardı seni sanırım biyoooo:)

PuCCa dedi ki...

Strese ne zaman girsem kafam kadar sivilce çıkartırım, for you'dan 4.99 a kayısılı sabun aldım, onla bi güzel yıkıyorum cildimi, son yıkamayı da 50 YKR'a aldığım maden suyuyla yapıp, krem yerine ise 3 YTL'ye aldığım kayısı yağını sürüyorum... Dehşet derecede işe yarıyo! Eğer bronzlaşmak istemiyosanızda güneşlenirken kayısı yağı sürün, gram kararmıyosunuz...
Lush diye bi mağaza var, böle herşeyin doğalını falan kazık fiyata satıyolar, ordan aldığım vucut pudrasını her banyodan sonra her yanıma sıvarım, bi de onların katı parfümleri var onuda kulak mememe sürerim, o orda öle kalır...
Haftada bir yulaf unuyla balı karıştırıp kendime maske yaparım...
Parfüm için ise önceden juliet candy kullanıyodum, artık onu tuvalete sıkıyorum, yaz gelince iyice baydı o koku.. Şimdi DKNY be delicious kullanıyorum, azcık hıyar kokusu gibi gözükse de tam yaz parfümü, gece için ise miracle...
Yazın hep elbise giyerim, kot giymek işkence gibi gelir..
Bi de benim bi sorunum oldu, eğer aynı dertten müzdarip bi arkadaş daha varsa, bi çözüm bulduysa banada bi şeyettiriversin... kuafördeki manyak hatun benim bıyıklarımı sirle aldı. Ama sonra benim bıyıklarım yandı, yani dudağımın üstü leke leke oldu. Bu nasıl geçer? bıyıksız olduum halde bıyıklı gibi duruyorum :P

HAYAT dedi ki...

AH BİYO YİNE AÇMIŞSIN YORUMU HELAL SANA.VALLA BENİM YOK ÖYLE GÜZELLİK SIRRI FELAN ALLAH NE VERDİYSE İŞTE.AMA GÜL SUYUNU HER ZAMAN KULLANIRIM VE YÜZÜ YUMUŞACIK YAPIYOR.AVONDAN KULLANDIĞIM BİR STİK VAR AMA ODA ŞEY GİBİ KOKUYOR DETERJAN GİBİ:)AMA TERLETMİYOR İŞTE.PARFÜM KONUSUNDA YILLARDIR KULLANDIĞIM LİTTLE BLACK DOĞRU YAZMIŞIMDIR İNŞ KOKUSUNA HAYRAN KALDIĞIMDI AMA HERKES KULLANINCA BAYDI BİRAZCIK AMA HALA ÇANTAMDA TAŞIRIM YİNEDE HOŞ KOKUYOR BİRDE YENİ BİR PARFÜM ALDIM AMA YENİ ÇIKMIŞ ÇİÇEKSİ BİR KOKUSU VAR.BİYO YA HER ŞEYİ YAZMIŞSIN AMA RUJ VE RİMELLERE DEĞİNMEMİŞSİN ONLARADA ŞÖYLE BİR KENDİ NAMINCA DEĞİNCEĞİNDE SÜPER YAZI ÇIKARIRSIN.YORUMA AÇIK ,HALKA AÇIK BİYOOO KİM TUTAR SENİ

Adsız dedi ki...

Burberry klasik iğrenç kokuyor bence ya. şu yaz aylarında pleassure yada gucci rush ı tavsiye ederim.
Elif

İLKAY dedi ki...

Biyocum valla sağolasın yine açtın yorumları. Madem öyle verelim bir iki güzellik sırrı vatan millet faydalansın. Gören görmeyende dünya güzeli, bakımlı şıkşıkırdım bir kişilik sanacak beni ama sansınlar.
Öncelikli tavsiyem eczanelerde satılan md formulations markasının Moisture defense isimli ürünü. Antioksidant sprey diye geçiyor ismi ama makyajdan önce nemlendirici olarakda kullanılıyor, yazın sıcakladıkça yüzüm ferahlasın diyede kullanılıyor. Ama en çok işe makyajın üzerine sıkıldığı zaman yarıyor, ışıl ışıl pırıl pırıl bir cilt görüntüsü sergilerken birde üstüne makyajı sabitliyor. Yapamadığı yok valla. İlk aldığımda eczaneden çıkarken kakaladılar gene bir ürünü kadınlık hormonumdan faydalanıp demiştim ama çok işe yaradı. Birde kocaman tüp kolay kolay bitmiyor.
İkinci önerim sivilceler için ama mutlaka dikkatli kullanılması gerekiyor. Ben düğünümden sonra sivilcelenmeye başladım. Hayatımda hiç sivilcem olmamıştı o yaşa kadar. Bütün tahlillerimi yaptım ama sebep yok. Sanırım koca alerjisi derken bir tavsiye ile A vitamini kullandım.Hemen farkı görebiliyorsunuz. Eczanelerde satılıyor çokda ucuz. Ama sadece 1 kutu kullanmak gerek malum A vitamini vücutta birikim yapıyor o yüzden fazla kullanmamak gerek. Prospektüsü okuyun aman ha dikkat edin.
Haydi Türkiyem eczanelere:)))
Sevgiler.

Kremali'nin annesi dedi ki...

Santajla guzellik!!!

Zorla guzellik olmaz derler ama dimek santajla oluyormus!

Haahhhaaa:)))

Adsız dedi ki...

Biyocum verdiğin tavsiyeler ve görgüsüzlerinkilerde iyi ama bildiği tek krem markası nivea arko olup ruj sürünce ne yedin sen diye sorulan göz kalemini akıtıp maskaraya dönen kadınlardan olan ben ve ben gibiler ne yapalım peki:)

biz bu dediklerini kullansak bile biyo olurmuyuz??Hayır.Ohalde ne gerek var gidip almaya uğraşmaya değilmi:)Sen şahsına münhasır bir manyak kedimizsin güzelim,sen devam et biz bakalım.

Adsız dedi ki...

Lancome tresor favorım
tenıme gıden tek koku
makyaj yapmam
ama cılt bakim urunlerım clınıc
superdırler tavsıye edılır
gunes korycm.vıchy 40 faktr
kot gıyemem pısık oluyorum yazin

100cu gorgusuze ne hedıye var bıyoooo
burberymı?

Adsız dedi ki...

hmmm...
şu chantage'ın mavisini kullandım tüm lise ve üniversite hayatımın bir bölümü boyunca. bu markayı tek bilen ben sanıyordum:) şimdilerde Fa'nın mavisi, 8X4'ün morumtrak olanı felan geçinip gitmekteyiz. (ben parfümü de deodorantı da günde yüz defa sıktığım için ayda 2 şişe anca paklıyor beni..)
bir bakalım. ben koku manyağıyım. şimdilerde sjp'in Covet'ini ve eski göz ağrım Caroline Herrera'nın 212 sini beraber kullanıyorum. yaz kokusu kış kokusu olayım yoktur da, mesela thiery mugler angel'dan gucci rush'tan falan nefret ederim. ağır-baharatlı kokular gebertir beni. senin kokunu hiç koklamadım, bir ara koklaşsak??

nemlendiricim La Roche Posay'in hassas ciltler için olanı. aynı markanın 50 faktör koruyuculu güneş kremini de yüzüme kullanıyorum.
bir de Pucca'nın başına gelen şey benim yaklaşık 2-3 yıl önce başıma geldiğinden sebep bende bu soruna bir çözüm aramaktayım. harbiden tüysüz halimde bile bir gölge mevcut dudak üstünde. geçenlerde bir arkadaşım kimyasal peeling tek çözüm dedi.. bir diğeri de aloe-vera'lı bir jel önerdi, sür bir şeyciğin kalmıyor diye. ara ara sürmekteyim. işe yararsa haber ederim.
ama bu arada bende önerilere açığım.
öptüm biyocum:)

HAYAT dedi ki...

pucca merhaba: ablam kuaförde çalıştığından dolayı az çok biliyorum belki sana bir faydası olabilir kullanıcağın tek şey bepanten cnm gece yatmadan önce sürersen etkisini görebilirsin ilk defa alındığından dolayı vede cildin hassassa böyle olması normal bir daha aldırırsan aldırmadan önce pudra sürdür çok işe yarıyor gerçekten
umarım yardımcı olabildim

Dikkat! biyo var ! dedi ki...

Kızlarrrr
Ben yokmuşum gibi davranın.Benim blogm sizin blogunuz.Saç saça baş başa girmeden ,kardeş kardeş yazın çizin,verin veriştirin.Tavsiye,öneri,möneri işte anam bildiğiniz gibi.

Hislerim ve sen,sen çok abartma ama yıvrım, ağır git oldu mu.Yok pucca merhaba falan alla allaaa.Al şifremide yorumları da sen onayla bari hislerine göre cıkcıkcıkkkk:)

Hadi kızlar kıl tüy meselelerimiz hiç bitmez.Yazın ne biliyosanız anasını satiiiim:D

Bilipte yazmayanın............

Zeynep dedi ki...

Biyom,

Herşey boş, ne yaparsan yap cilt yapın ve cilt sağlığın %80 genetik :)

Bu konuda yazı yazacaktım, sen lafı ağzıma tıktın :) Olsun yine de yazacağım. :))

Sevgilerimle

fish dedi ki...

aha bi görgüsüz de benim...şimdiye kadar marka bişi kullanmadım kozmetik de kullanmadım yurdum kızının tekiydim..şimdi görgüsüzün önde gideniyim..

makyaj da loreal dan şaşmam..cilt bakımlarında suna dumankaya nın ürünlerini şiddetle tavsiye ederim..az kozmetik içerir..

güneş kreminde bioderma kullanırım başka ürün bakmam..

fondotön pudra allık kullanmam...

vücut losyonu vazelin el kremi ürünlerinde rosense den şaşmam..

parfümde hugo boss un hafif kokularını tercih ederim..bi de rash 2 kullanırım arasıra..daha doğrusu burnuma hoş gelen tenime giden ağır olmayan her koku idealimdir..

koltuk altı için dove altın serisini kullanırım...şampuanda gliss den şaşmam...jöle kullanmam...diş macununda ipana dan sapmam...

duş jelinde de dove kullanırım...

daha da yazardım ama baktım ki abartmışım..

memlekette su sabun yokmuş gibi ter kokana da kıl olurum....hiç bi yoksa al bi hacışakir sür kafana be adam..

ha sabunda da hacışakirden ayrılmam...

PuCCa dedi ki...

ahahaha biyo kıskanma cicim :P
ama ben soru sordum ondan öle cevap verdi o,
biyo izin verirsen bişi daha sorcam hemen gitcem valla bak.
hislerim ve ben cancazım hangi bepanten peki, bi ton çeşidi var o kremin, onu da yazarsan çok mutlu olacağım, ibrahim tatlıses gibi dolanıyorum ortalarda :PpP

HAYAT dedi ki...

biyo puncaya yardım etmek için yazdım tabiki merhaba yazıcam ne yazacm kız sende ilk defa yazdığım birine . hislerime göre onaylarsam zati kendimden başkasınıda onaylamam hihihihihi
puncacım:)))) şimdi aradım ablamın patronu sordum kreminden alsın dedi.
ibrahim tatlıses gibi dolanıyorum deidn ya bende şimdi onun programını seyrediyorum:)))))

ayci dedi ki...

ben...terledigim zaman kokmuyorum!

güzel genlerim var...mis kokulu!

fish dedi ki...

kss pucca o niye olmuştur biliyo musun...şimdi sirle bu tüyler alınınca anacım güneşe çıkmaman lasım...sen çatlayıp çıktıysan o yen alınan kısım ışınlara dayanamayıp tepki veriyo..ondan olmuştur o.. su da değdirme alınan yere...

yok ben çatlarım suya gircem güneşe çıkcam öpüşcem koklaşcam dersen ip kullan...yorma bizi :P

YALNIZLIK OKULU dedi ki...

ben buraya yazmam kardeşim alışkanlıkları olan bir adamım gider mail atarım :)))

Kültür Mantarı dedi ki...

ya şimdi bu konuya hangi erkek yorum yazsın. nasıl yazsın. bura bir anda ağda salonuna dönüverdi.
çık çık çık..

PuCCa dedi ki...

yani kuaförden eve dönerkene güneş çarpmış olablir, bu arada suyla ben hep yıkardım yaa, bu kötü oldu bak!

bende terleyince kavun kokuyorum.. Hep kavun kokuyorum aslında, beni kavunlamı yıkamışlar naptılarsa, bariz tenim kavun kokuyo!

AsYa dedi ki...

bende burberry bi türlü sevemedim biyocum..yaz kokusu gibi diil ..dkny nin ekşimtırak:) kokularını seviyom ben..
gerçi şimdi hiç bişe süremiyom ki çocuğa dokunmasın diye...
bu yaz süt kokusuyla takılıyorum:))
en halisinden anne sütü:)))

un4tunately dedi ki...

hahhaha:)) Biyo bu yazı ve altındaki yorumlar süper olmuş yaa.. kadınlar klübünün Biyo şubesi:D

ben de bebak acı badem sütü-kremi serisini severim, hatta sadece ben kullanıyorum sanıyordum:p vıcık vıcık yağlı fakat süper bakım yapıyor.. hatta bir dönem bu kremle kür yapmıştım lekelerimi bile geçirmişti.. ama yaz için biraz fazlı yağlı olabilir, herkesin cildine uymayabilir felan.. dikkat etmek lazım..:))

parfüm konusunda ben de bulduğunu kullananlardanım.. bu aralar woman's secret favorim, süper ve ilgi çekici bir kokusu var:p

hımmm bir de Biyocum hazır bu konulara girmişken, şu saç konusuna da bir el atsan.. ben saçlarıma su dalgası yaptırdım ve tutturamadı kuaför.. üzerine bir de saçlarım yıprandı biraz.. sende bunun için de bir çözüm vardır kesin:p

ohhh yaa.. bu yorumu yazmak ne keyifli oldu böyle:p

Emre dedi ki...

Tavsiye felam demişsin lakin benim öle tavsiyelerim yok anadınmı, lakin;

Saçlarımı banyodan sonra muhakkak köpüklerim, jöle möle benim saçlarıma yaramaz öle, kalın telli kabarıktır saçlarım "dur yıkıyım tariyım evden çıkıyım" saçları bende namevcuttur o sebeple saçları normal olanları görünce hasetimden çatlarım, kıskanırımmmmm

Valla ne yalan diyim uzun zamandır makyaj yapmıyorum hele yazın hiç yapamıyorum akıyo çünkü hele rimel fecaat yani, ama kışında yaparsam fondotensiz makyaj yapamam tercihim de hep Maks Faktörün Naturel Beji çok işime yarar, ama asla marka takıntım olmadı far yada rimelde, aslında dikkat etmeli demi öle işine geleni sürmemek lazım,

Öle nemlendirici felamda sürmüyorum ya çok tembelim ben bu konuda, alırım ama kullanmam kalır bi köşede atılamyaı bekler, banyoda saçlarım için elidor fücudum için de hacı şakir kullanırım, duş jeli malesef kullanamıyorum çünkü durulanırken arındığımı hissetmiyorum, böle sabunla gıcır gıcır oluyorum ve 2 banyoda bir kese yapıyorum iyi oluyor ve hala annemin ördüğü lifleri kullanıyorum o naylon lifler pek hoşuma gitmiyo ve fırsat bulup köye gidersem hamama muhakkak giderim.

Ayrıca koltuk altlarımın terlemsinden fenalık geldi denemediğim stik kalmadı ama nafile illa giytdiğim kıyafet ıslanıyo ve ben bu yüzden istediğim renklerde tişört alamıyorum ya beyaz ya siyah yada desenli tercih ediyorum, ama geçenlerde araştırdım şu 3-4 aylık iğneler varya botoks hani lakin 400-500 arası bir fiyat veriyo hastaneler onada vercek parayı bulamadım o sebeple böle gidiyo şimdilik ama bu konuyla ilgili tavsiyeleriniz varsa lütfen yazın siz neler yapıyosunuz terleme konusunda.

Biyo bide seni seviyorum bide kızları heee bide çok öpüyorum(mırrrrr yalaklık var sanki birazzz:))

Büşra dedi ki...

şindi sen burayı yoruma açıcan, ben bir şeyler yazmıycam olu mu?, olmaz. Ama bu hadar kokoş hatunun arasında ben diyecek bi şey bulamıyorum, bi turist ömer selamı çakıp kaçıyorum, bi dahaki sefere artık.:(

Yasemin dedi ki...

Valla biyo aynen dediğin gibi güzelsen güzelsindir, öyle sırla mısırla olacak iş değil bu.
Koku olayına gelince çalıştığım iş yerinde davar populasyonu yoğun olduğu için buram buram ter kokularını midem bulanarak koklamak zorundayım.Bu yazıdan dolayı çevreye verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim.
Hatta dün personel müdürüne, parası benden anti-persipant dağıtmayı teklif ettim,cevap bekliyorum.
Şahsen beeeen aynen dediğin gibi mis bir bebeyim:) sabah akşam eve girerken ve evden çıkarken duşumu alırım,gün aşırı da saçlarım dahil banyomu yaparım.Bence en etkili anti-persipant REXONA stick olanı ama ,özellikle de 'POWDER''.

Mayıs ayından ititbaren makyaj hakgetire,çünkü her musluk gördüğümde yüzümü,boynumu bir güzel yıkarım,genelde üstüm ıslak dolaşırım :) tabi takım elbise ve döpiyeslerde ,gömleklerde, iş toplantılarında göğsüne kadar ıslak olunca pek hoş olmuyo ama naapalım.
Parfüm olaraktan yazları 'Tommy Girl','Armani - Diamonds','Versace-Red Jeans'',''Gucci - Envy/pembe yazlık'' tek geçerim.
yukarıda senin Burberry classic'ini beğenmeyip de yaz günü Gucci Rush öneren arkadaşı da bir kere düşünmeye davet ederim.
Yaz günü Rush'ı sürüp de hem kendin astım olma hem de etrafındakileri astım etme,kokunun ağırlığından bilinçlerini kapatma derim.Bu arada Gucci Rush'a çamur atmıyorum o da çok güzel kokar,kışın bir davete akşam biyere giderken tek geçerim.
Nasssııııı yeterince görgüsüzmüymüşüm:)
Her uçak öncesi sırf freeshopta vakit geçirmek için 4 saat ayıran birisi olarak bu parfüm işlerinde üstüme kimse tanımıyorum kimse kusura bakmasın.Hangi tende hangi parfüm kalıcı olur, hangisi kime yakışır,hangi kıyafete,hangi mekana hangi parfüm sıkmalı şıppadanak çözerim.Bir kere yanıldım şimdiye kadar.

Hee bu arada gerçekten çok uygun fiyatlı ama gerçekten cildimi ışıltadan bir ürün tavsiye edeceğim o da Loreal -happy yüz yıkama köpüğü ''hassas ciltler için pembe şeritli'' yüzünü bu köpükle yıkar yıkamaz bana dua edersin, eğer kuruluk varsa da bunun küçük üstten basmalı ambalajdaki pembemsi kremi.
Hem kokusu hem de süper ötesi etkisiyle seni şaşırtacak ve yüzünü gençleştirecek ve etrafındakiler bile farkedecek ışıldadığını,en azından ben de öyle
Ben düzenli kullanıyomuyum hayır.
Neyse görgüsüzlüğüm tavan yaptııı, hah hah haaaaay.
KAmil Amca zengin olmuş, dükkanı kapatıp Caddede alışveriş merkezi açıyomuş:)Ben yazının çıktısını aldım gittim.Gelsin bekleriz dedi.
Gel Biyo seni bir İstanbul'da misafir edelim,çoluk çocuk Topkapı ,Sultanahmet,Gülhane gezdirelim.
Görgüsüz tüm arkadaşlarıma selam ederim.

Yasemin dedi ki...

Valla biyo aynen dediğin gibi güzelsen güzelsindir, öyle sırla mısırla olacak iş değil bu.
Koku olayına gelince çalıştığım iş yerinde davar populasyonu yoğun olduğu için buram buram ter kokularını midem bulanarak koklamak zorundayım.Bu yazıdan dolayı çevreye verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim.
Hatta dün personel müdürüne, parası benden anti-persipant dağıtmayı teklif ettim,cevap bekliyorum.
Şahsen beeeen aynen dediğin gibi mis bir bebeyim:) sabah akşam eve girerken ve evden çıkarken duşumu alırım,gün aşırı da saçlarım dahil banyomu yaparım.Bence en etkili anti-persipant REXONA stick olanı ama ,özellikle de 'POWDER''.

Mayıs ayından ititbaren makyaj hakgetire,çünkü her musluk gördüğümde yüzümü,boynumu bir güzel yıkarım,genelde üstüm ıslak dolaşırım :) tabi takım elbise ve döpiyeslerde ,gömleklerde, iş toplantılarında göğsüne kadar ıslak olunca pek hoş olmuyo ama naapalım.
Parfüm olaraktan yazları 'Tommy Girl','Armani - Diamonds(yaz/kış gider','Versace-Red Jeans'',''Gucci - Envy/pembe yazlık'' tek geçerim.
yukarıda senin Burberry classic'ini beğenmeyip de yaz günü Gucci Rush öneren arkadaşı da bir kere düşünmeye davet ederim.
Yaz günü Rush'ı sürüp de hem kendin astım olma hem de etrafındakileri astım etme,kokunun ağırlığından bilinçlerini kapatma derim.Bu arada Gucci Rush'a çamur atmıyorum o da çok güzel kokar,kışın bir davete akşam biyere giderken tek geçerim.
Nasssııııı yeterince görgüsüzmüymüşüm:)
Her uçak öncesi sırf freeshopta vakit geçirmek için 4 saat ayıran birisi olarak bu parfüm işlerinde üstüme kimse tanımıyorum kimse kusura bakmasın.Hangi tende hangi parfüm kalıcı olur, hangisi kime yakışır,hangi kıyafete,hangi mekana hangi parfüm sıkmalı şıppadanak çözerim.Bir kere yanıldım şimdiye kadar.

Hee bu arada gerçekten çok uygun fiyatlı ama gerçekten cildimi ışıltadan ,marketler de bulunabilen bir ürün tavsiye edeceğim o da Loreal -happy yüz yıkama köpüğü ''hassas ciltler için pembe şeritli'' yüzünü bu köpükle yıkar yıkamaz bana dua edersin, eğer kuruluk varsa da bunun küçük üstten basmalı ambalajdaki pembemsi kremi.
Hem kokusu hem de süper ötesi etkisiyle seni şaşırtacak ve yüzünü gençleştirecek ve etrafındakiler bile farkedecek ışıldadığını,en azından ben de öyle
Ben düzenli kullanıyomuyum hayır.
Bir de birkaç yıl önce gittiğim bir doktor Meddicasol isimli bir tıbbi krem tavsiye etmişti, bu krem hücre yenilermiş,fiyatı da uygun.
Rimel de Loreal Lash Architect'in üstüne rimel tanımam.
Öyle düzenli krem kullanmışlığım yok malesef,hem üşengeçlikten hem de kremin verdiği yağlı histen huylanırım.O yüzden heves edip alır alır ondan sonra son kullanma tarihlerinin bitmesini beklerim atmak için.
Neyse görgüsüzlüğüm tavan yaptııı..
En az benim kadar görgüsüz tüm arkadaşlarıma selam ederim.
Yorumu açmışsın yazmadan geçmek olmaz.
Sevgiler...

Yasemin dedi ki...

Bu arada Biyocum,
Pucca'ya müsadenle bir tavsiyede bulunacağım sir ağda sonrası 2 4 saat suyla temas etmemelisin ve güneş ışınlarına,solaryuma kesinlikle maruz kalmamalısın (kışınkiler dahil) malesef lekelenmeye sebep oluyor, bana Acıbadem Hastanesi doktoru ''Meddicasol'' merhem önermişti, bu merhem hücre yeniyeciymiş,yukardaki mailimde de yazdım.Fiyatı da çok uygundu hatırladığım kadarıyla.
Bir de dudak üstüne eğer imkanın varsa lazerli epilasyon (ama her lazerli epilasyon değil,bazı doktorlar sert bulmayıp neredeyse tıraş etmeye çalışıyorlar seni makina görmez diyerek)mutlaka doktor gözetiminde yaptırmanı öneririrm.
Bepanthen merhem de, mavi tüpteki kremi de, şişedeki losyon da oldukça işe yarar.
İlk ikisi zaten tıbbi amaçlı hücre onarıcı ürünler ,losyonlarda nemlendirme amaçlı ürünler.

Öykücü dedi ki...

Bir turunç kesilmeden doğranmadan ve soyulmadan bütün olarak zeytinyağında onbeş gün bekletilir.Süre sonunda mutfak robotunun burada tarif edemediğim ama anladığınızı umduğum bir parçasıyla zeytinyağının içinde parçalanır.Zeytinyağı ve turunç krem haline gelir.Bana tarifi veren kişi bu karışımın cilt lekelerine iyi geldiğini söylemişti,internette araştırdım tüy çıkmasını da engelliyormuş.

Annem süt kaymağını dolapta bekletip yüzüne sürer,kayısı ve elmalı bir karışım hazırlıyor son günlerde de.Bunu televizyondaki şu meşhur proflardan almış herkes biliyordur diye tarif yazmıyorum:))

Yalnız acı badem yağı/sütü yüzde tüylenme yapar dikkatli ol derim Biyocum.Annem yıllarca yüzüne sadece acı badem sütü sürmüş epilasyon yaptırmak zorunda kalmış.

Öptüm.

Öykücü dedi ki...

Makyaj malzemesi çok kullanmam (sadece hergün göz kalemi) ama ıd bare minerals kapatıcı ve allık aldım.Doğal ürünler olduğu için içim rahat kullanıyorum.

Koltuk altı içinde "JOLİE" marka doğal bir taş kullanıyorum.Suya tutup koltuk altına sürüyorsun.Tesadüfen buldum terlemeyi engellemiyor ama kokuyu engelliyor.Terlememek toksinlerin koltukaltında birikmesine ve göğüs kanserine sebep olabilir dendiği için antiperspirantları bıraktım.Terliyorum ama kokmuyorum.

Belli bir kokum yok benim de ama bu ara Dior-Pure Poison kullanıyorum.Çok beğendiğim bir koku değil ama bana yakıştırıyorlar,bi de aldık mecburen bitireceğiz.Issey Miyake kullanırdım üniversitede bir sürü kişi koklaya koklaya gelip beni bulurdu.Pure poison bitince Isseye geri dönebilirim.

Kenzonun gelincikli hafif kokusu ise neredeyse favorim.Çok seviyorum gündüz kullanıyorum.

Saçlarıma zeytinyağı maskesi yaparım ara ara.Yumurta,zeytinyağı ve bepanthene ampul kırıp saçımda beklettiğimde oldu.Zeytinyağsız yumurta-bepanthene ampül karışımını da sürerim banyoda zeytinyağı çok uğraştırabiliyor çünkü.

Ben özellikle cildi derinlemesine temizleyecek doğal bir karışımı olan varsa diye merak etmekteyim.

Aklıma gelirse yine yazarım.

Unknown dedi ki...

bayılıyorum beyaz t-shirte ama öff bu yağlar yokmu yağlar, alla cezasını versin:((

miso dedi ki...

biyooo, biyooo,
ben de bebak kullanıyorum, süper di mi? Hem cidden temizliyor, hem de fiyatına bitiyorum. Hiç üzülmeden fıırtt diye sıkıveriyorum pamuğa. Diğerlerinde öyle miydi ya?

marruu

Ferhanca dedi ki...

Ah harika yorum açılmış geldim de görmedim şimdi fark ettim. sanki pazar kurulmuşa döndük .))
göz makyajı için yıllardır tek yakmayan acıbadem sütü yeşil kapak olmalı,nemlemdiricsiz gezmem yüzüm geriliyor..lise sivilcem çıkıyor diye annem doktora götürmüştü doktor bana yağlı cildin var 40 yaşın gelince 30 sanırlar seni demişti kızmıştım ne bileyim kadın haklı çıktı:))
beyaz tşhört amnın dolabın her yeri beyaz kazak hırka , kot pantolon lisedeki gibi levas olmasa olur.klasik olmadan vazgeçmem moda bana uysun..saçlar sarı napayım beyazlar arada kayboluyor..