Uysal ama çılgın yılların BiyonikKedi'siyim.Her an yırtıcı bir pantere dönüşebilirim.Kafamın tasını attırmasınlar yeter.Karışan,bulaşan,sataşanlara uyuz olur ben de sataşırım..Herkes kendi bildiği doğrularıyla kendi hayatını yaşasın gitsin.Daha ne!!Yaşayacaksan adam gibi yaşa!Zaten hayat çok kısa!

16 Mayıs 2008 Cuma

ÇOCUĞUNU KARANLIKTA YATIR!

Melatonin denilen hormon beyinde ve sadece 23:00 ile 05:00 saatleri arasında salgılanan bir hormondur. Hormonun temel görevi vücudun biyolojik saatini koruyup ritmini ayarlamak.
Jetlag denilen hadisenin sebebi de bu hormon.

Melatonin Hormonu: diğer aktioksidan tesirlerini de güçlendiriyor, kanserli hücrelere karşı koruma sağlıyor,

Üreme sistemiyle bağlantısından tutun da yorgunluk , isteksizlik gibi durumların nedenlenlerini de oluşturabiliyor. Şu anda bu hormon yaşlanmayı geciktirici etkisinden dolayıda üzerinde önemle durulan bir hormon.

İşin can alıcı noktalarından birisi hormonun çocuklar üzerindeki tesiridir. Avrupada lösemili ve kanserli çocuk sayılarının artmasından sonra yapılan araştırmalar sonucunda ailelerden istenen bir husus da çocukların kesinlikle karanlık ortamlarda yatırılmaları.Çünkü melatoninin güçlü salgılanmasinin kansere karşı koruyucu etkisi olduğu biliniyor.
Ancak bu hormon ışığa duyarlı.Deneylerde, uyuyan kişinin hormon salgısı izlenirken ışığın açıldığında hormonun azaldığı , karanlıkta yoğun olarak salgılandığı tesbit edilmiş.

Bilimsel bir gerçek:
"Lütfen karanlıkta yatın ve çocuklarınız uyurken ışığı kapatın "
Unutmayın körlerde kanser olma oranı 'yok' a yakındır.

Yazarın Notu:Bazı gerizekalı ebeveynler gibi sakın ha çocuğu karanlıkta hayaletlerle,tuhaf seslerle felan korkutmaya çalışmayın.Melatonin hormonu salgılasın da aman kanser olmasın derken çocuğu kafayı üşütmüş bi gerizekalı yapmayın!

Çocuğunu korkutana cin girsin mi!Hem de kıçından!Ve çıkmamak üzere!