Uysal ama çılgın yılların BiyonikKedi'siyim.Her an yırtıcı bir pantere dönüşebilirim.Kafamın tasını attırmasınlar yeter.Karışan,bulaşan,sataşanlara uyuz olur ben de sataşırım..Herkes kendi bildiği doğrularıyla kendi hayatını yaşasın gitsin.Daha ne!!Yaşayacaksan adam gibi yaşa!Zaten hayat çok kısa!

15 Nisan 2008 Salı

YANIK HATÇALAR BURAYA !

Şimdiye kadar hiç yanmamışlar!
Az yanmışlar!
Daha önce yandığını unutmuş olanlar!
Birleşin !

Önce bi alttaki "Yaşam Koçu Biyo"yazımı okuyun ve beni dinleyin!

1-Çaydan en çok yanan millet olma özelliğimizdendir ki her Türk evladının bir"Çayla yanma,haşlanma"anısı vardır.Tepemize bir çaydanlık devrilmesi halinde bile çaydan vazgeçmememiz,hâla çaya olan tutkumuz ve bağlılığımız ise taktire şayandır.Yada mallıktır!

2-O yüzden elinizde çay kupasıyla yada çaydanlıkla gelirken ev halkına:"Elimde çaydanlık varrr!Geliyoooom,koşmayın sakınnn,gebertirimmmm!!"diye bağırın!

3-Bazıları da patates-biberi-patlıcanın yanına çok yakışacağını düşünerek narsist bi yaklaşımla akşam yemeğinde kendilerini kızartma yapmaya çalışırlar.Ben o kadar narsistimdir ve sakarımdır mesela fekat kızgın yağla hiç kendimi kızartmaya çalışmadım çok şükür(gerçi bi bu kaldı ama).Kendimi canım çekmiyo değil aslında,off sarmsaklı yoğurtla da çok iyi giderim lan,üstüme domatesli sos.Ama almayım.Malum:Rejim!

4-İster çayla ister kahveyle ister suyla yanmış olun üzerinizde kot varsa boku yidiniz.Islak kot çok zor çıkar.Bayansanız ve pantulunuz bide düğmeliyse açarken tırnağınızı kırmamaya dikkat edin!

5-Erkekseniz ve fermuarlı bir pantulunuz varsa o panikle pipiyi fermuara sıkıştırmamaya çalışın!Pipi başı,kapana sıkışmış fare gibi oradan öööyle bakar durur mal gibi!Küçükkene erkek kardeşim sıkıştırmıştı da,pipi denen şeyi"fermuarın arasından bakan bişii olarak"hayal ettim.İşte,sapıklığım da tam o tarihlere denk gelir.Meğer o,buz dağının görünen kısmıymış!!

6-Yanık bölgeye asla buz konulmaz.Zaten yanarak hassaslaşmış deriyi birde buz yanığı yaparsınız ki bu çok fena bi durumdur! Tamamen mallıktır!

7-Yanık bölgenizi en az 10-15 dk. soğuk suya tutun!Eller, ayaklar, parmaklar,pipiniz gibi bardak,kova gibi şeylere sığabilecek uzuvların yanıklarında su ve suyun içine birazcık küçük buzlar konularak el,ayak,parmak veya pipinizi o suya sokun.Yanan uzuv götünüz ise artık malın büyüklüğüne göre leğene yada küvete oturun!

8-Yanığın boyutunu az zannetme angutluğu yapmayın ve yanan yeri,derecesi ne olursa olsun devamlı suya tutun!

9-Yanan yere hemen çiğ patates rendeleyerek hiç değilse kesilerek konulduğu da iyi gelen efsaneler arasındadır.Patatesi kızartarak koyanlar varsa ki ben o öküzlere bişey demiyorum artık!

10-Bu ilk suyla soğutma müdahalesinden sonra umarım evde her acil duruma karşı merhem,krem,ilaç bulunduran tedbirli bir insansınızdır ve evde yanığa karşı kremler mevcuttur!Gülümseyin ve kendinizle gurur duyun!

11-Tamam şımarmayın!Hemen "Silverdin ve Anestol"karıştırılak bolca( yanık kısım görülmeyecek kadar )yanık yere sürülür.Deri iyice emene kadar müdahale edilmez.

12-Fucidin enfekte olan durumlarda veya önleyici olarak kullanılabilir.Bepanthen bölgeyi nemlendirmek için mükemmel bir seçimdir,ama ilk gün sürülmesi önerilmez.

13-Sakın "Çok şişti bunlar,gerdiriyor,canım çok yanıyor"diye oluşan su keselerini kolonyalı iğneyle kocanıza patlattırmayın!Manyak mısınız siz!Mazoşist misiniz yada!

14-Yarada oluşan su kesecikleri patlatılmaz.Patlayanlar olursa müdahale edilmez, deri kopartılmaz.İncelen deriden dolayı yaranın enfekte olması kolaydır.Bu yüzden antibakteriyel bir krem kullanılmalıdır.Bu durumda Bactroban iyi bir seçimdir.

15-Yandığınızın 2.günü gereksiz yiğitlik yapıp"Canım Allah beterinden korusun,bu kadar şeyle işe gidilmezmiymiş hiç"deyip bok var gibi işe gitmeyin!Canınızın kıymetini bilin!

16-Yanığın devamlı merhemlenmesi ve havadar durması gerekmektedir çünkü.Ha eğer işyerinde eteğinizi göbeenize çekip merhem sürebilecek ve havadar bırakabilecekseniz vede iş arkadaşlarınıza götünüzü göstermeye çok meraklıysanız işe gidin.

17- "Yok aman,görmesinler götümü başımı"derseniz adam gibi rapor alıp oturun evinizde!Can bu ulan!Kaç tane yedeğiniz var sanki!

18-Yazın vıccık vıccık sıcağında yandıysanız anam anam o zaman boku tam yidiniz!Allah kurtarsın!

19-Yanan yaranın iyileşmesi sizi rahatlatmasın!Yanan yerin güneş görmemesi önemli.Yazın güneşlenirken yanık bölgeye biraz daha yoğun bir güneş kremi sürmeyi ihmal etmeyin!Hatta camış gibi yatıp güneşlenmeyin!Bok mu var!

20-Sakarlık potansiyeli olan bir insansanız bu konunun uzmanlarının!(Bkz:Biyo)dallama ama çok möhim önerilerini dikkate alın!Fakat ana haber bülteni gibi daha ciddi bilgi isterseniz, buraya tıklayın.Tedbirli olun!Akıllı olun,canımı sıkmayın!

21-Benim yaptığım salaklıkların hiçbirini yapmayın diye tecrübelerimi buraya aktardım.Kıymetimi bilin!

22-Önce yavrularınızın sonra da sizlerin hiç yanmamanız dileğiyle kazasız belasız günler dilerim.

23-De hadi!Yallah!