Uysal ama çılgın yılların BiyonikKedi'siyim.Her an yırtıcı bir pantere dönüşebilirim.Kafamın tasını attırmasınlar yeter.Karışan,bulaşan,sataşanlara uyuz olur ben de sataşırım..Herkes kendi bildiği doğrularıyla kendi hayatını yaşasın gitsin.Daha ne!!Yaşayacaksan adam gibi yaşa!Zaten hayat çok kısa!

25 Nisan 2010 Pazar

SATIŞ BLOGLARI 2

Kozmetik satış bloglarından sonra sıra geldi 2.el giysi,aksesuar,ayakkabı vb satan bloglara.
Bunlardan en çok bilinen SinemViral'ın girişimiyle başlayan aslında çok terbiyesiz adı olan:) bir blog :SıkıldımSatıyorum . Tıkladınız mı?Çok terbiyesiz değil mi:P
Ben 2.el giysilere,kozmetikleriden daha temkinli yaklaşıyorum açıkcası."Herkesin giydiğini giymem"meselesinden değil.Ona kalsa ohooo o mağazalardan alışveriş yapmamalıyız.Terli,pis,akak kokak birsürü karının nasıl giyip çıkarttığı belli olmayan,yere düşen,giyinirken düşmesin diye apış aralarında tutup soyunulan kıyafetleri denemedik mi her birimiz mağazalarda allaşıkına.Şimdi bana hijyen dersi vermeyin çakarım:)Bence mesele:Her bedenin,her evin,her dolabın kendine has bir kokusu vardır.Ve o namussuz koku bazen yıkasanda çıkmaz.Kokuları çok iyi algılayan av köpeği burnum ya hoşlanmayacağım bir koku alırda aldığımdan soğursam.Tek derdim bu. Ben en çok çanta,aksesuar bakınıyorum açıkcası.

SıkıldımSatıyorumdan sonra yine Sinem'in Türkiyedesatıyorum blogunda da her türlü ürünü satan blogerla karşılaşırsınız.Bir iki satış blogu vardı,derken baktım mantar gibi çoğaldılar:)
-"Aman allahım tüm kadınlar çıldırmış gibi dolaplarını satıyorlar"dedim.Ve ilk başta şöyle düşünmüştüm:
-"Yahu her normal insan modası geçmiş,kendine gelmeyen,artık kullanmaktan sıkıldığı giysileri,ayakkabıları falan çevresine,eşe dosta yada ne biliim alamayacak durumda olanlara verir,neden satacağım diye uğraşıyorlar ki.Hem ne ara doldurmuşlar bunlar böyle dolaplarını cıkcıkcıkk "demiştim.

Amaaaa büyük konuşmayacakmışsın.Kışlıkları kaldırıp yazlıkları çıkartırken:
-Dur len,ben satsaydım bakalım neler çıkardı?"diye şöyle bi dolap detoksu yaptım kiiii aman allahım çıfıt çarşısı yapmışım ben dolabımı.Evdeki giysi odama,kilerime,çatı katı depoma,gömme dolaplarıma güvenip doldurdukça doldurmuş,sakladıkça saklamışım.Şimdiye kadar birçook giysiyi,ayakkabıyı poşet poşet verdim kullanabilecek olanlara.Hele kızlarımın giysileri birçok çocuğu ihya etti şimdiye kadar.
Fakat "Birgün içine gireceğim"yada"Birgün kızlarım bunları giyecek"konu başlığı altında neler neler biriktirmişim aklım durdu.Hem 1-2 kilo verince "10 kilo daha verecem lan" hevesimle motivasyon olsun diye alıp asla giremediğim hem de alıp tamamen unuttuğum birçok parçayla karşılaştım:O
"Verdiğim kişi kıymetini bilirmi ki bakalım"diye düşünüp kıyamamışım onlara.Bir umutla benimle yaşatmışım aynı evde.Satış blogları çok haklıymış valla:)

TürkiyedeSatıyorumda çok blog görürsünüz.Ama yine benim böyle ekranı açınca ucuzcu 1 milyoncuya gelmemişim hissi yaratan,baktıkça içimin açıldığı,"acaba yeni ne koymuş"diye merak edip tıkladığım birkaç favori blogum var elbette.Bazıları günlük yazan blogerlar aynı zamanda sanal satışlarını yapıyorlar.Mesela PoshButik, MerveninDolabı, KırmızıValiz , CinderellanınDolabı, Cadımın:)Pazarı , WardropShopping, AyşegülSatıyor , AldımSatıyorum (Edit:aldım satıyoruma bakmadan önce yorumlardan Cihan'ın yazdıklarını okuyun), PonponButik ,Agraf .......
Edit:Bildikleriniz bana yazın dedim ama bakın yine ben keşfettim:)SatmakÜzereyim
Alışverişcininden edit:) ZetSatıyor , ButikHesi, BilunSizin de favori satış bloglarınız varsa yazın lütfen.
Yazarın Notu:Bende satacağım zaman bilin ki önceliğim fazlalıklardan kurtulmak olacaktır.Eh yeni giysiler almak için para kazanmaya kimsenin itirazı olmaz.Onca insan neden satıyor sanıyorsunuz ki.Hadi beni gazlayında"BiyodaSatıyoAnasınıSatiim"blogumu açayım:P

22 yorum:

! POSH BUTİK ! dedi ki...

Fıstığım benim ben sana söylüyorum aç sen de bir blog rahatla valla bak dolapta yer açıldıkça alınan keyif paha biçilemezzz:))) Yalnız ufak bir şey söylemek istiyorum madem konuyu açtın, eşe dosta, ihtiyacını olana verme konusuna gelirsek, bunu kimse anlatmak açıklamak zorunda değildir ama hersezon blogumda olan kıyafetlerden çok daha fazla kıyafeti ihtiyacını olana veriyorum! Blogumdakiler kıyamadığım, çoğu marka kıyafetler olup çok iyi durumda olanlar, ve değerini benim bilemediğim ama başkalarının bileceğine inandığım:) bilene gitmesini istediğim kıyafetler... Senin de dediğin gibi "daha üstünde kat izi duran" ciciler:) Ama dediğim gibi bir de bunun arka yüzü var, bundan fazla kıyafet de her sezon, etrafa dağıtırım. Neyse kuzum ben kaptırdım yazıyorum:) yazında favori blogların arasında gösterip, link verdiğin için teşekkür ederim:) Görüşürüz biyom:)

seren dedi ki...

biyocum sırf şu blog ismi için açmalısın.en popüler ve eğlenceli satış blogu olmazsan adam deilim.
biyoda satıyo anasını satiim.hala gülüyorum yaa=)))))

Özlem dedi ki...

başım döndü bakarken :))

ALIŞVERİŞ CİNİ dedi ki...

http://zetsatiyor.blogspot.com/ da var :)

ALIŞVERİŞ CİNİ dedi ki...

http://butikhesionka.blogspot.com/

http://bilundesign.blogspot.com/

Framebuaz Products and Productions dedi ki...

ahahah:) yeni gördüm yazını
eline sağlık:)

Dikkat! biyo var ! dedi ki...

@Posh,inan ben hepsinin fotolarını çektim,yıkadım pakladım mis gibi kaldırdım dolabıma ama kocam"birine ver hayrına,uğraşma,kalkamazsın int.başından"diyor ,ticari hayatımı baltalıyor:(

@Seren,heee demi:)Daha komiklikleri bile düşündüm,kocayı ikna edersem açacam

@Özlem,dimi,ne kadar çok:)

@AlışverişCini,editledim editledim,onlar da bakındığım bloglar oysa ki,unutmuşum valla:/

@Len bende kim diyom bu frambuazlı prodüksiyon aksiyon blogu yahuu,kız Sinem o terbiyesiz blog isminle :P blog adı alsaydın ya,hatta ilk "sıkıldım" olanla, hahahhahhaaa.Hoşgeldin tüm kadınların dolaplarını boşaltmalarına sebep olan EnGirişimciKişi seniii

! POSH BUTİK ! dedi ki...

İnan Seren arkadaşın dediği gibi şu blog ismi için bile açılırdı be biyo!!! :) kandır sen kocayı:) mucks...

Unknown dedi ki...

Merhaba,

Alışveriş bloglarını çok güzel derlemişsiniz, tebrik ediyorum.

Aralarında en çok dikkatimi çeken aldimsatiyorum blogu oldu.

Neden mi?

Forever21 'de 15 dolara satılan bir kazağı 105 TL'ye; 10 dolara satılan bir ayakkabıyı 125 TL'ye; 3 dolar satılan bir küpeyi 35 TL'ye satabildikleri için.

Yorumumu yayınlayıp yayınlamak size kalmış ancak gözümde çok değerli blogger samimiyetini aldimsatiyorum blogu gibi insanların bozduğunu söylemek isterim.

Bahsettiğim blogla herhangi bir alıp veremediğim yoktur ki zaten bugün ilk defa sizin blogunuzdan görüp sitelerini ziyaret ettim.

Aldimsatiyorum dan alışveriş yapacak arkadaşlara öneri ve uyarıda bulunmak istedim sadece. Gerçekten paralarına yazık... Benim vicdanım asla rahat etmezdi herşey dahil 20 liraya aldığım bir kazağı 100 liraya satmaya... Hepimizi hayatımızı geçindirmek için çalışıyoruz, emek harcıyoruz. Başkalarının kazandığı paraları bu kadar vicdansızca ceplerine indirmeye çalışan kişileri kınıyorum.

Dikkat! biyo var ! dedi ki...

@Poshh,ver kaza gazı,kocayla papaz et beni dimii:P

@Cihan,hoşgeldiniz.Yazdıklarınıza teşekkürler ve bende biraz araştırınca haklı olduğunuzu gördüm ve sizin adınıza yazıma edit ekledim.Amaç elden çıkartmak ise fahiş fiyatlar olmamalı,doğru...

Bilun Şen dedi ki...

Alışverişcini'ne de sana da kocaman teşekkürler Biyo :) Sevgilerimle..

kedi dedi ki...

@Biluşcuum,ne demek,lafı olmaz canım:)

lema dedi ki...

merhaba,
blog hazırlayıp dolabında yer açanlar kervanına katılmayı ben de istedim.
yazınızı okuduktan sonra bu niyetimi eyleme çevirdim. artık benim de blogum var =)

http://www.eskicilema.blogspot.com/

Cihan dedi ki...

@Biyonik,

Aldimsatiyorum için yazdığım yorumu vurguladığın için teşekkür ederim. Kimseyle alıp veremediğim yok vallahi ama kimse de hak ettiğinden fazlasını almaya çalışmasın bizden :)

Lavinya dedi ki...

Burasıda var :)

http://kafehayat.blogspot.com/

bet dedi ki...

şu milattan kalma kıyafetlerini satabilenlere ben de hayret ediyorum umuyorum benim blogum da şu dar zamanımda yeni sezonlara bakıp iç geçirir dolabımda yer bulamaz bütçemi zorlayamazken dikkatleri çeker(:
http://benbunlarigiymiyorumki.blogspot.com/

PRENSES BUTİK'M... dedi ki...

bende sizlerle satış blogmu paylaşmak istedim...prenses butik'm takip eder inşaallahda begenirsiniz

Alışverişperest dedi ki...

Benim bloga da beklerim :)
http://ucsuzbucaksizbirdolabimolsa.blogspot.com/

Tumtum dedi ki...

Blogunuz çok hoş. Bol okuyuculu günler dilerim.
Sizi, kendi satış blogumda da görmek isterim.
http://tumtumdkkan.blogspot.com/

Ya da dilerseniz facebook üzerinden de ürünlere ulaşabilirsiniz.
http://www.facebook.com/tumtumdukkan

Şimdiden keyifli alışverişler diliyorum :)

Tum&Tum

Adsız dedi ki...

arkadaşlar selamlar,

gitti gidiyor satışlarımdan sonra bugün açtığım bloğumla da hizmetinizdeyim, hepimize bol kazançlar, güzel paylaşımlar

http:\\onedollaroutlet.blogspot.com

Maritsa dedi ki...

salegaragesale.blogspot.com'a da beklerim :)

Adsız dedi ki...

"Para kazanmak için ne yapmalı?" diye düşünme. Sizin için en doğru tercih http://buypasa.com 'da online mağaza açmak olacaktır.