Uysal ama çılgın yılların BiyonikKedi'siyim.Her an yırtıcı bir pantere dönüşebilirim.Kafamın tasını attırmasınlar yeter.Karışan,bulaşan,sataşanlara uyuz olur ben de sataşırım..Herkes kendi bildiği doğrularıyla kendi hayatını yaşasın gitsin.Daha ne!!Yaşayacaksan adam gibi yaşa!Zaten hayat çok kısa!

17 Nisan 2010 Cumartesi

MAKYAJ BLOGLARI

Evettt sayın okuyucular moda bloglarından sonra 2.katagorimiz olan makyaj bloglarına sıra geldi.Şimdi benim hiç inglot,benefit,la femme,guarlin,laura mercier,chanel,bobbi brown gibi makyaj ürünlerim olmadı.Bırak bobbi brownu bilmeyi,tanıdığım bi mr.ve mrs.brown var,onların da konuyla alakası yok.Hele hele bir "Mac"yada "Nars"ürünü olmayanın kadın sayılmadığı bir dünyada benim bilgim yerli türk markalarından öteye geçmedi."Amaaan allasen o da far bu da far"deyip avonlarımla,flormarlarımla neyin pek bi mutluydum.Makyaj bloglarını hayranlıkla okurken karşılaştığım pigmentmiş,primermiş,far bazıymış,aydınlatıcıymış,bronzermiş hiç bilmezdim.Benim makyaj bilgim:"Fondoteni sür,allık,far,kalem,rimel,ruj bitti gitti daa"şeklindeydi.

KrediKartı,paypal vb.int.alışverişi konusunda siftahımın olmaması bu gidişle de olma ihtimalinin sıfır olduğunu düşünürsek "ben nerden alıcam ki hem bunları"diye o yazılara hiiiç bakmadan tırıs geçerdim.Sonra girişimci , bazı , kokoşlar allahtan bloglarında satış yapmaya başladılar da "du bakali,bende bi deneyeyim"diye takip etmeye ,böyle böyle makyaj ürünlerinden haberdar olmaya ve bilgilenmeye başladım.Şimdi iyi ve kalıcı bir makyaj için gereken tüm temel bilgilere ve hangi markanın nasıl olduğu ile ilgili temel donanıma sahibim ve her okuduğumda da daha çok bilgileniyorum.

Bu çok mu gerekli?Eskiden değildi ama şimdi evet.Hani ünlüleri makyajsız gördüğümüzde deriz ya:"aaa ne tipsizmişş,maymun gibiymiş lan buu!Götüme kaş göz çizsem bundan daha güzel olurum ben"diye.İşte o ablalar makyajın tüm sırları ile makyaj yapılıyorlar da ağzımız açık bakıyoruz onlara.Ha birde hemen bok atarız ya"amaaan o kadar boyayı bana sürseler bende star gibi olurum"diye.Evet olursun canım ama önce gel aşağıdaki bloglara bakalım:

Makyajçantam ve just make up: Bana göre makyaj dünyasının iki ilah ismi.İşleri sadece kozmetik.Bence duayen ve idoldürler.Onların ağzından aman klavyesinden çıkan her öneri,tavsiyeye tereddütsüz atlarım.Onları okurken elimde not defterim olur her daim. Alma dediklerini almam,al dediklerini gözü kapalı alırım o derece.

Chunli, Morkelebek ve Shewolf :Ben bu kızlara "bermuda şeytan üçgeni"diyorum:)Hem gerçekte çok iyi arkadaşlar hem de sanalda.Günlük tadında ama kozmetiklerini de anlattıkları blog tutuyorlar bende onları çok tutuyorum.Ayy bir de kokoşlar birde kokoşlar sormayın.Bir gün "Eyvah evime hırsız girdi ama sadece makyaj malzemelerimi almışlar"diye bir yazı yazarlarsa bilin ki o hırsız benim:)

Hem günlük tadında hem kozmetik tanıtımı yapan favori bloglarım gelişigüzel bir sıralamayla şöyle:
Dramaqueen, Boya Küpü, Marjo, VespaGirl, Handeee, HelloKitty, Sar, Pembe Peluş, Hacer, Hasret, Roxelanne, Zeynep , Kosmosim , Nilgün .........

Hem anne hem bakımlı blogerlar:
Tuguna, Fly

Tabi okuyucularından gelen yazı ve fotoğraflarla bizi kozmetik konusunda süper bilgilendiren Banu'yu da unutmamak lazım.

Yazarın Editi: "Moda blogları yazısında" kendisini görmesek bile her nete girdiğimde tıkladığım Yeliz'in renkli dünyasını es geçmemeliyim.(Nasıl unutmuşum:/ )

29 yorum:

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

Bobbie brown'ı erkek sanırdım ben eskiden :P

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

Alakasız bi laf etmiş gibi oldum ama aslında değil, alakalı laf ettim. Eskiden makyaj neyim bilmezken bobbie'yi duyar da erkek sanırdım :P

Tannesi dedi ki...

Böyle bir yazıyı ben yazacaktım bugünlerde ama sen yazmışsın. Ama ben senin, daha önceki halin gibiyim. Bir tane bile Mac ya da Nars ürününe sahip değilim. Bakıp bakıp çıldırıyorum. Ekran karşısında upuzun bir liste yaptım kendime ama hala tek parça alabilmiş değilim. Kör olasıca malzemeler, bi de pahalı; bi de pahalı!!! Pöfff!

Adsız dedi ki...

Mağarada falanmı yaşıyorsunuz

seren dedi ki...

çok komiksiniz adsız kardeş.internetten alış veriş etmemek mağaradamı yaşıyoruz zannettiriyor size.ben ve ben gibi bir çok insan bu yolu tercih etmiyor.mağarada yaşadığımız için değilde tercih meselesi yada güvenirlilik açısından baksan olaya.ben görüp ellemeden hissetmeden bir şey almak istemem bu bildiğim bir ürün bile olsa.neden herkesi internetten alış veriş yapmak zorunda görüyorsunuz.bu kafada iseniz yoksa sizdemi mağaradasınız.wireless vardır sizin mağarada ama değilmi.
(biyo yorumumu silebilirsinde sorun değil.)

fly dedi ki...

Biyocum,
Ben de bu makyaj blogu dünyasına bir zamanlar "acep bu aydınlatıcı dedikleri de ne oluyor ki?" diye sorup araştırmalarım sonucu tüm sorularımın yanıtlarını just makeup ta bulup girdim bir daha da çıkamadım.
Ayrıca başka bir blogger'in benden bahsetmesine de acayip sevindirik oldum,teşekkürler....

Özlem dedi ki...

Konu ile uzaktan yakından ilgisi olmasada seninle ilgili olduğu içün yazıyorum:))
"biyonikkediarsiv" yazılarını burda azda olsa okumaktan büyük zevk aldım ve bilmediğim meraktan çatır çatır çatladığım :))) her şeyi öğrendim ;) doğumundan bugüne kadar neler yaşamış bu "biyonikkedi" nasıl ortaya çıkmış sır perdesi gibi bi şey oldu bu yahu:)))
iyi yaşa emi:))

kedi dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
kedi dedi ki...

Marjocum,şimdi ise Bobbinin tüm sülalesini bilecek bilgidesin maşşalah:)

@Tannesi,alamamışsın ama göz makyajını justmakeup a tescil ettirmişsin,eferim
(Tannesi ne demek yahu)

@Adsız,yok anacım ne mağarası.Bir mağaramız bile yok daha,ağaç kovuğundayız şimdilik.

@Seren,sende bendensin ha,int.alışverişi yapmıyoruz ama şimdilik.İlerde anasını ağlatırız kimbilir:)

@Fly,Nihayet geldin.Birgün geleceğini biliyordum.Hoşgeldin.Bu ne mi demek.Sana mail atacağım,o zaman anlarsın:)Sır perdesi aralansın dırıdırırırınnn

@Özlem,eee ne oldu,başın göge mi erdi cıkcıkcıkkk.Ancak arşivi okudun hıh.Ama bilmiyorsun ki asıl herşey VIP blogumda.Ben,ailem,iş hayatım,evim.Tüm çıplak fotolarımla hemde hahahhahahhaaaaa

Tannesi dedi ki...

Yok yaw, ne tescili... :D Kendimi geliştirmem için süper bir fırsat oldu ama... Seni de bu sayede buldum. :)
Tannesi=TATLIM'ın Annesi
TATLIM= Bi'tanecik kızım. :D

Özlem dedi ki...

Elbetti ki VIP'ta olma şansım yok,sadece tesadüfen dün farkettim, başım göğe ermek yerine yere düştü bizzat....
insan bazen tanımadığı kişinin helede sürekli takip ettiği kişi ile ilgili azda olsa bir şeyler okuyunca tuhaf oluyor , mutluluk desek buna , bazen saçmalama ile yazmak istediklerini yada anlatmak istediklerini aktaramamak bu....
kusuruma bakma.

kedi dedi ki...

Ay neden kusura bakıyım Özlemcim allaşıkına:)Ben şaka yaptım alınma ha sakın.Ne güzel takip edilip merak edilip vakit harcanmak biliyor musun.Bir nevi sanal şöhret anacım,kusur musur yok canım,öperim:)

Unknown dedi ki...

Az önce bloğuma bi yorum geldi aynen şöle..
Biyonikkedi bloğunda sizin için ''şeytan'' ve ''hırsız '' demiş.. ve blog linki :)
oha yuhh ne oluo bee dedim :s
sonra girip baktığımda gayet normal hatta bizi çok seven biriyle karşılaştım...

Teşekkürlerimizi arz ederim umarım herkesin gönlünü kazanabilecek mertebeye erişiriz..
Bu arada gel beklerim nasıl olsa sigortalı eşyalar :)

Adsız dedi ki...

Bloguma gelen sanırım ki yazan kişinin yanlış anlaşılmış olduğu üzere yazılan bir yorumu görüp farkettim blogunu...

öncelikle çok teşekkür ederim. Bizim için sölediklerin için.

Önemli olan pahalı markaları kullanabilmek değil ki...

benimde vazgeçmediğim yerli uygun türk markalarının ürünleri var...

Bu asla gocunacak bişiy değil...

Ayrıca hiç birimiz doğuştan bilerek değil sonradan öğrenerek bu günlere geldik. arkadaşlarımızın yazılarını paylaşarak öğrendik...

bu arada bende bi anneyim.

tekrar teşekkürler...

Dikkat! biyo var ! dedi ki...

@Shewolf,hakikaten yuh diyorum yani.Yazan kim söyler misin lütfen.Ona diyecem:"nerenle okudun len?"
Blogunuz takibimde şekerim,elbet bişey alacağım:)

@MorKelebek,anam pek ezikmişim gibi yorum yazmışsın len:))Acıların Çocuuu Biyo,bir mac'ım bile yok anlıyor musun anne ,sen nars orgasmsızlıın ne demek olduğunu biliyor muusn teyze ühühüühüüüüü hahahhahaa.Evet genç ve güzel annesin biliyorum kokoşum.Kolay gelsin:)

Unknown dedi ki...

Sildim yorumu canım ama önemli değil zaten kimin dediği arkadaş büyük ihtimal yalnış aktarım yaptı ya da bi an o kısmı okudu sadece ...

Geçenlerde bi arkadaşımız benim hediye yorumuma aynen şöle demiş ..

''_Bu hediyeleri gerçekten veriomusun yoksa ilgi mi çekmeye çalışıosun ''

al buyur burdan yak :) böle dallamalarda var işte :)

Neyse bu sayede senin bloğunla tanışmış oldum :)

Bu aralar daha çok şey koyulcak ama resim çekmeye vakit olmuo sen izle bizi :)

Drama Queen dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Dikkat! biyo var ! dedi ki...

@Shewolfum,neyse herşeyde bir hayır var demekki,iyiki gelmişsin:)

@Dramaqueenn,hastanım ben senin ne diyorsun sennnn:)Hadi keyiflen artıkta şu maccıklarını kurcala bizede o hoş yorumlarından yaz canım

Drama Queen dedi ki...

biyo yavaş yavaş gözüm açılmaya, totom sabitlendiği yataktan kalkmaya başladı yakın zamanda kurcalıcam macleri, yazıyı da sana ithaf edicem:p

Dikkat! biyo var ! dedi ki...

@Eyvallah DramaQueenim:)

Unknown dedi ki...

Bu listeye ben de girebilmişim çok sevindirik oldum =) Çok teşekkür ediyorum ve yaşasın kozmo-bloglar diyorum ;) Sevgiler..

Dikkat! biyo var ! dedi ki...

@JUSTMAKEUP,
Yahu sen ne diyorsun.Ne demek "Bu listeye ben de girebilmişim".Sen bu listenin oluşmasında ilham kaynağımsiın.Liste başısın,hitsin,hatsın,hutsun beaaa.Not defterimdeki birçok şeyi senden öğrendim ben.Size anne diyebilir miyim abla,benim hiç macım olmadı da:)))

Adsız dedi ki...

benide unutmadigin icin tesekkurler canim, operim! :)

admin dedi ki...

aa herkes burdaymış, bi benim haberim yokmuş.

bu ne güzel yazı yahu utandım valla biyo, ofiste sandalyede küçüldüm valla okurken. haşa dostum.

bu arada benim de hocam JM'dir, bugün o olmasa ben blog yazıyor olmazdım, zaten onun blogundan ben de paso liste yapıyorum :) bunu da her fırsatta yazmadan edemem.

teşekkür ediyorum biyo!

Dikkat! biyo var ! dedi ki...

@Banucum seni unutmak mı?Lügatımda olmayan kelimeler kullanman bu blogda yasak:)

@Makyaj çantam,haşa benden anacım.Böyle seviyeli,bilgili ve kıvırtmadan,marka torpili geçmeden tam anlamıyla yazan kaç makyaj blogu var sanki.JM elebaşı zaten:)Bunu hep dile getirmende senin inceliğin tatlım yoksa formatı alıp kullanıp kendine mâl etmeye hevesli dolu adam var sanal piyasada.
Ben teşekkür ederim canım çantam benim

kelebekinruyasi dedi ki...

Kelebeğin Rüyasını da es geçmemek gerek artık bu konuda. www.kelebeginruyasi.com

SaR dedi ki...

Canım çok teşekkür ederim. Kocaman öpüyorum seni

http://beauty-n-fashionlove.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Makyaj yaparken önce yüzünüze pudra sürün sevgili takipçilerim

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.