Uysal ama çılgın yılların BiyonikKedi'siyim.Her an yırtıcı bir pantere dönüşebilirim.Kafamın tasını attırmasınlar yeter.Karışan,bulaşan,sataşanlara uyuz olur ben de sataşırım..Herkes kendi bildiği doğrularıyla kendi hayatını yaşasın gitsin.Daha ne!!Yaşayacaksan adam gibi yaşa!Zaten hayat çok kısa!

30 Mart 2010 Salı

BLOG SORUNSALI

Yazısına başlık koymadığı için link veremiyorum ama 27.Mart.2010'da Burcu bir yazı yazmıştı bende destan döşemiştim. İki bacının arasının açılması ve beni paylaşamamaları o güne rastlar:)
Burcu diyordu ki:Acaba fotoğrafımı hiç koymasaydım bloga daha mı iyi olurdu? İnternet sapıkları, güvenlik açısından değil yazıları yazan kişi olarak soruyorum bu soruyu. Sadece okuduklarınızla kafanızda canlandırdığınız Burcu olarak kalsaydım daha mı iyiydi, yoksa böyle kanlı canlı bilmek mi daha iyi?
Yorumum:
Evet bahsettiğin güvenlik,sapıklık açısından keşke koymasaydın diyorum ama seni gördüğüm için benim tuzum kuru tabii:)
Şu da var ki ben blogunu okuduğum birini çoook merak ediyorum ve yazdıklarından onu kendimce bir şablona oturtuyorum,fotoğrafını görünce o şablon ya aynı kalıyor yada değişiyor.

Hiç çekinmeden ve fotoğraflarını damgalamadan poz poz foto koyanlara hem gıpta ediyor hem de hayretler içinde kalarak bu rahatlıklarından dolayı çok şaşırıyorum.Ama yine de ennn keyifle okuduklarım ve ilk tıkladıklarım onlar oluyor.Bkz:Sardunya,Laçin,Nil Ertürk, Deniz Baran,,NimetCan, Kıymet , NazDeniz,Nar,İkonJane,Nunu,Burcu MC vb

Bir de yıllardır yazan kült olmuş blogların ısrarla bir tek kare bile fotoğraflarını koymamalarına da çoook şaşırıyorum,hani elini kolunu saçını başını da mı koymaz insan diye hayıflanıyorum bile.Bkz:Sugibi,Ayşe's world,İbeking,OlmadıBaştan,Bembi vb (Tercih meselesi biliyoruuuuum)

Ben de ketumumdur bu konuda,foto koymaktan çok tırsarım ama vıp de fotolarım-ız var,vıpte bile olsa damgalıyorum onları.Açık olan bu blogumda ise zaman zaman koyuyorum hatta ne giydimli 2,zayıflayınca 1 pozumu bile koymuştum fakat 1 hafta falan sonra yine tırsaklığımdan kaldırıyorum:
-beni okuyanlar ilk tıklayanlardır zaten,fotolarımı görene talih vurmuş,şanslı hergeleler siziii,görmeyende bi zahmet şimdiye kadar açıp okusaydı blogumu "diye star triplerine girip kendimi kasıyorum:)Aslında bakma fotoğraflarımı koymayı çok canım çekiyor,bu gözelliği 70 milyondan saklamak benim de hoşuma gitmiyor:P
ama naparsın işte...Kader biyerde:)

En sinir olduğum ise:
Moda blogu yapıyor hatun yada makyaj blogu yada normal günlük blog tutuyor ama arada ne giydim yazıyor falan.Boydan boydan birsürü pozlarını koyuyor ama suratta kocca bi çiçek yada nal gibi koca bi kalp!Ne bu pardon?

Yada makyaj blogları otopsi yapar gibi dudak,göz,yanak gibi suratını kesip kesip koyuyor,iş bütüne gelince "Eee bacım,nerde yüzünün tamamı?YOK!"Nesin sen sırf dudaktan sırf gözden mi ibaretsin,nedir yani bunun mantığı anlamıyorum.
Ayyy ayıla bayıla okuduğum makyaj blogları kızıp hemen ters cevaplar vermeyin reca ederim,merak ediyorum ve gerçekten soruyorum nedenini?
Ha fotoğraflı bloglar kadar beni şaşırtan ama bayıldığım ikinci şey:Kendi adı soyadıyla yazan,yaşadığı yeri,mesleklerini çekinmeden açıkca yazanlar.Bkz:KıymetBozkurt,kısmen Asortikkrep,Nil Ertürk,DenizBaran,Crebro vb

Sinir olduğum 2.şey ise sanki herkes kendi adıyla blog yazıyormuş gibi adsız yorum yazan birinden harika yorumlar geldiğinde:
-"ah adsızcım sağol canım,çok teşekkürler bebeğim,ay mersi böceğim"diye sevinç nidaları atanların adsızlardan olumsuz bir yorum aldıklarında ise:
-Sen önce adınla gel,erkeksen adını yaz,adını bile yazmaktan korkan birisin seninle muhatap olmayacağım"gibi ilkokul 1.sınıf düzeyinde kalmış cevaplar vermeleri.Çok gülüyorum bunlara.Misal bana adsız hoşlanmayacağım bir yorum yaptığında benim ona cevaben
-Erkeksen önce adınla yaz"demem ne kadar abestir.
Ulen sen kimsin?
Biyonikkedi.
Yani nüfus cüzdanında böyle mi yazıyor?
Adı:Biyonik,Soyadı:Kedi,Dili:Mırnav,Dini:İslam,Doğduğu Yer:Sokak.

Yazarın Notu:Minareyi çalan nasıl kılıfı hazırlarsa yorumu çalan da postu hazırlar efenim.Konu hakkındaki görüşlerinizi alayım.Cevaplarım işlerimin yoğunluğu nedeniyle gecikecektir,bilginize.Hörmetler.

20 yorum:

ferdagokturkince dedi ki...

ben de adımla yazıyorum ama bi gün başıma bi iş açıcam diye de tırsıyorum bazı bazı :)

misssfit dedi ki...

bacım bura türkiye :) yarın öbür gün pazar meydanında taşlanırız, aileler evlatlıktan reddeder ( ahh keşke diyecem ama benim anam reddetmez diliyle döver ) veya olmadı işten neyim atılırız. sokakta taciz riski bile olabilir. eski sevgililer vurabilir.... ayy nasıl paranoyağım demi :)))

Zamandan Sızan dedi ki...

Sevgili Biyo (adını,telefonunu bimiyor değilim ama bu bir duruş ve çok haklısın ve çok samimi)
Bugün Bembi ve Deniz(Olmadı baştan) kardeşlerle beraberdim sohbetimiz esnasında bu yazdığın konuda geçti..Fotoğraf çektim elbette ama kızlar dediğin gibi yayınlatmıyorlar hatta senin gibi koca bir çiçek koyalım geyiği bile yaptık..Bu duruşlarına fena halde gıpta etmiyor değilim..Her şey bir yana blog sayesinde son yazımda da bunu vurgulamıştım bir araya gelmesi belkide mümkün olmayan bir sürü insan ortak bir merak sayesinde yolları kesişiyor ki ben bundan çok memnumum..Sadece sesini duyduğum blogcu arkadaşlarımda var ama blog sayesinde tanıştığım iyi ki, iyi ki tanımışım dediğim o kadar değerli insanları kattım ki ben yaşamıma..Çok değerli insanlar var bu bloglarda..

Zamandan Sızan dedi ki...

Biyo Nimet ve Kıymet tepe tepeye binmiş :) baktım ortak noktamız Ankara'lı olmamız ama yine de altta çok ezildim bu arada banada sıklıkla Nimet derler ama ;)yinede bir vürgül koysan aramıza..
Çok sevgiler annenlerin oralardan ..

Özlem dedi ki...

biyo beni merak etmiyor musun?????????? :)))))

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

ben de yüzümü tamamen koyayım boydan resim çekeyim hatta yabancı makyaj blogları gibi video çekeyim çok istiyorum. ama etrafımdaki ve ailemdeki mankafalardan gizlenmek için adımı ve cismimi göstermiyorum biyonik'cim. benim derdim beni tanımayanların değil tanıyanların görebilecek olması ve haliyle dedikodunun alıp yürüyecek olması. makyaj malzemesi tutkumu bile anlamayan insanların blog yazdığımı hatta resmimi koyduğumu görünce verecekleri tepkileri düşünemiyorum :(

.. dedi ki...

saklan saklan bi yere kadar diye arada saçımın başımın, orlarımın burlarımın resmini koyduğum olmadı mı olduuu.. ve fekat adımı kullanmıyorum işte. ay ne bileyim adımla soyadımla falan arama yapan, misal, bir görümce insanı çıkıp da "vay biz oğlanı buna mı vermişiz" demesin. itinayla koruduğum soğuk mesafeli bir tarafım var zira 8))
blog akadaşlarından çoğu da yıllar içinde sıfatımı gördüğünden olsa gerek, bi merak duygusu da yoktur zannımca.
öpmüş müydüm? 8)

Adsız dedi ki...

Bunlar ara ara benim de düşündüğüm şeyler, yazdığın o son paragrafa ise ne kadar katılıyorum anlatamam, kesinlikle aynı şekilde düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

sana kötü bi yorum yazıp tepkini ölçmek isterdim ama bulaşmaım :P:P
sayende çok blog öğrendim,iyi oldu,tıklaya tıklaya okudum,
bende seni çok mrk edioum mesela,bahsetiğin resimlerini göremedim kaldırdıın için.yine gizli bir resim bekleriz.
ben blogda resmini gördüklerimin seslerini daa çok mrk edioum.
soruna cvp:bence makyaj bloglarındaki kıslar göz dudak resimleri çekip tam yüz çekmiolar bence güzel deiller o kadar,demesinler auvvv göz dudak iidi ama yüzün felaket,çok çirkinmişsin,makyaja zaaflarından bolca makyaj yapıolar ama kendilerine güvenmediklerinden göstermiolar,olabilirmi
ıraz

Adsız dedi ki...

merhaba))lütfen burcuyu gaza getirmeyiniz..hiç birinizi tanımam..ara sıra okurum..yazanlar çok farklı tabiki.önce şunda anlaşalım;burası herkese açık bir yer.yazdığınıza göre,eleştiride,şak şakta gelecek.kalkıpta;çantanızda ne varsa,bilmemne kreminin bilmemnesi olduğunu yazarsanız..toplantıya giderken,oynadık derseniz..eleştiriye katlanacaksınız..tabiki bu sadece benim düşüncem..doğruda olabilir yanlışta sağlıkla kalınız

Adsız dedi ki...

merhaba))lütfen burcuyu gaza getirmeyiniz..hiç birinizi tanımam..ara sıra okurum..yazanlar çok farklı tabiki.önce şunda anlaşalım;burası herkese açık bir yer.yazdığınıza göre,eleştiride,şak şakta gelecek.kalkıpta;çantanızda ne varsa,bilmemne kreminin bilmemnesi olduğunu yazarsanız..toplantıya giderken,oynadık derseniz..eleştiriye katlanacaksınız..tabiki bu sadece benim düşüncem..doğruda olabilir yanlışta sağlıkla kalınız

Adsız dedi ki...

merhaba))lütfen burcuyu gaza getirmeyiniz..hiç birinizi tanımam..ara sıra okurum..yazanlar çok farklı tabiki.önce şunda anlaşalım;burası herkese açık bir yer.yazdığınıza göre,eleştiride,şak şakta gelecek.kalkıpta;çantanızda ne varsa,bilmemne kreminin bilmemnesi olduğunu yazarsanız..toplantıya giderken,oynadık derseniz..eleştiriye katlanacaksınız..tabiki bu sadece benim düşüncem..doğruda olabilir yanlışta sağlıkla kalınız

Deniz dedi ki...

Biyocumcum, blogumdan kült olarak bahsetmen beni onurlandırdı. Ben de kendi blogumda olmasa da diğer bloglarda zaman zaman çantamın sapı, montumun ucu görünecek şekilde arz-ı endam ediyorum :) Blogunu okuduğun birini, yolda görüp tanımak da oldukça ilginç oluyor. Özellikle çocukları korumaktan yanayım, benim blogumda (her ne kadar artık yapamasam da) kendime çok yer olmadığından, kişisel olmadığı için daha doğrusu, fotoğrafım da yok. Kişisel bir sayfam olsaydı, bundan kaçar mıydım bilmiyorum. Mektubuma son verirken öpücüklerimi gönderiyorum :)

Pilli Petro dedi ki...

bende isimsiz cisimsiz sayfalarca yazdım 2 kez deşifre oldum usandım artık, adıyla, fotolarıyla açıkça yazanlar nasıl deşifre olmuyolar hayret yani

bek
ri
ya

Dikkat! biyo var ! dedi ki...

@ÇilekPerisi,inşallah bişi olmaz:)

@Missfit,hee bide öyle bi risk var,haklısın

@Kıymetim,ben de seni görmesem de varlığını bilmek yeterli oluyor,birgün mutlaka Ankara'da buluşacağız hemde o tatlı iki kız kardeşle,suratlarına koca bi çiçek kondurmadan hemde:)))

@Özlem,anam tabak gibi ortadasın sen,neyini merak ediyim:)

@Marjo,çook haklısn güzelim de bende o enfes göz dudak fotolarından sonra makyajın bütününü görmeyi çok istiyorum mesela:)

@Saklambaç bacım,ben de her nedense adımla yazmaktan it gibi tırsıyorum ki güzel ve yalnız ülkemde her 10 kadından 5inin adıdır adım.Sanki Biyo'nun gerçek adım olduğunu öğrenseler dünya yıkılacak,star tribi mi diyek göt korkusu mu bilemedim valla :D

@Mügoşum,aynen değil mi?Olumsuz yorumlarda adsızlara ölüm,olumlularda bebeyiiiim muamelesi,şiddetle kınıyorum.Adsızlar!sizi korudum diye kudurumayın,olumsuz yorumunuzda çakarım ağzınızın ortasına valla.

@AdsızIraz,fazka sert girmişsin güzel değiller diyerek.Bence asıl amaç yakın plan çekim ama ben yüzün tamamını görmeyi tercih ediyorum onlarsa bir organı fotolamayı.Bana ters yorum yazda oyayım bi seni:)

@3Adsız,hızını alamayıp habire basan adsız,burcuyu gaza getirmeye çalışıtığımızı sanan adsız,teneşirlerde paklanasıca adsız.Kim,neden,nasıl Burcuyu gaza getiriyor ki len,nerenle okudun sen yazımı alla allaaaaa."Burası herkese açık bir yer ,elbette katlanacaksınız"modası 2001de kalkmadı mı?

@DenizimKültümBidenem,ben seni yolda görsem tanırım biliyorsun:)Ankarada birgün buluşacağız,mutlaka,ben köye gitmeden....

@PilliPetro,len allaaan bekriyası ne zaman petro oldunda pil taktırdın len,sen habire ad değiştirirsen tanınmazsın merak etme binbir surat binbir ad bekriya seniiii:)

Asortik Krep dedi ki...

Burcu taşınma dolayısıyla internete giremiyor,bu yüzden muhtemelen okuyamadı,telefon açıp ben okuyacağım ona bu yazıyı..
Valla ben resimle anlattıkları bağdaşmayan insanları bile blogger oldukları için seviyorum.. Önemli olan elektirik dermişim :P
Güzellikte bir yere kadar güzelliğin içini doldurmayınca bence kabaktan farkın yok..! Bunu blog yazan herkes için yazdım..Yani Biyo sözüm sana değil..Sen zaten benim gördüğüm kadarıyla güzel bir kadınsın,gözlerin yeter..
İnsanın yüzüne baktığında aldığın elektrik var ya, hani o dünyaya bakış ,vizyon dediğimiz olay işte o çok önemli gerisi yalan.
Bunu da hala farketmeyenler için yazıyorum.. Kelimelerimizle, sözlerimizle, yüzümüzdeki mimiklerle,vücut dilimizle,hayata bakış açımızla gayet güzel anlatıyoruz ve dışarıdan çok net okunuyor..Hiç merak etmeyin iş resimlere kalmıyor.

Crebro dedi ki...

Merhaba Biyonik kedi, özlemişim seni.

Dikkat! biyo var ! dedi ki...

@Asortik,çook doğru yazmışsın,kalas gibi güzelliği ben ne yapayım içi doldurulmayınca.Burcu da yerleşince olaya dahil olur belki:)

@Crebrooo,merheba canım,tatlı Arelin güzel annesi,ben seni özlemedim çünkü her neti açışımda illa uğradığım blogsun:)

Unknown dedi ki...

Biyonik,

Adsız yorumlara verilen cevaplarda çok haklısın :) İlk savunma mekanizması bunu uyduruyor demek ki :)

Şimdi ama söylemek istediğim bişiy var. Hani demişsin ya yüzünü çiçekle kapatıyor diye. Bence hiç sinir olma.

Neden?

Gerçekten internet sapıkları var. Hem kadın hem erkek. Mesela bir arkadaşımın başına gelmişti. Kızcağınız fotoğraflarını blogundan çalıp bütün arkadaşlık sitelerinden kullanmışlar. Başka bir arkadaşımın fotoları ise p.rno resimle montajlanmıştı. Ne kadar korkunç değil mi?

Adsız dedi ki...

Ben almanyadan sevgi, gercekten cok guzel bir blog, eger twitter veya facebook sayfasi varsa hemen
ekliycegim.