Uysal ama çılgın yılların BiyonikKedi'siyim.Her an yırtıcı bir pantere dönüşebilirim.Kafamın tasını attırmasınlar yeter.Karışan,bulaşan,sataşanlara uyuz olur ben de sataşırım..Herkes kendi bildiği doğrularıyla kendi hayatını yaşasın gitsin.Daha ne!!Yaşayacaksan adam gibi yaşa!Zaten hayat çok kısa!

3 Mayıs 2009 Pazar

KOZMİK DETOKS 1.GÜN

Asortiğim affet beni,sana "beni gözünde büyütme" demiştim.Bak gördün mü,zannettiğin kadar akıllı bir kadın değilmişim:)
Daha önce de defalarca yazdım.Artık ezberle lütfen sayın okur:Duyduğu,gördüğü birşeyi bizzat kendi denemeden ikna olmayan bir insanım ben.Konu ne olursa olsun ve kim ne derse desin illa ben kendim deneyeceğim ki"bende yaptım olmadı"yada"ben yaptım oldu"diyebileyim.Yoksa ölürüm merakımdan ben yahu.Yada denedikten sonra ölürüm.Hiç olmazsa cesaret gösterip denemiş olurum fena mı:)

Çok heyecanla beklediğim 3Mayıs'ı sağolsun yorumcularım sayesinde korkuyla karşıladım.Lavmansız yapıverecektim laptobumun başında korkumdan.Uleen ya bağırsaklarım patlarsa,ya baktericiklerim beni terkederse ya tek olumsuz vak'a örneği ben olursam diye fena tırstım.
Hatta kocama "Bu iş evde zor olur,sen bana anneler günü hediyesi olarak şu afyondaki otelde marankinin kampına beni göndersen kocacım ha?Ben hemen izin rapor ney alır giderim"dediğimde "Ya saçmalama Biyo! Güzelim evimizde gül gibi 3 tane tuvaletimiz varken sen zıçmaya taa afyona gideceksin öyle mi?Sen zevk-ü sefa içinde zıçarken biz bebelerinle burada kahvaltı etmekten kabız olup betona döneceğiz öyle mi?Onca parayı sana sebze-meyve suyu versinler diye vereceğiz öyle mi?Hani açık büfe olsa anlayacam parayı çıkartmak için yer içersin o da yok.Azcık akıllı ol Biyo,her duyduğun şeyi yapmaktan ne zaman vazgeçeceksin"diye bana kızan kocama madara olmakta vardı işin sonunda.Başıma bişi gelse"Kocacuum bağırsaklarum patladuu,götüm yarulduu yetüşş!"desem, adam"beter ol"diyecek.

Nayır!Hiçbirşey beni kararımdan vazgeçirmedi.Yapmazsam içimde ukte kalacaktı.Sabah 6'da kalktım.Akşamdan kaynattığım soğumuş olan 2,5 lt suya 2kaşık elma sirkesi ve limon ekleyip lavman torbasına ilk 500 lt.sini doldurdum.Kapıyı kitledim ki bebeler çişe ney uyanırlarsa analarını o halde görmesinler diye.Düşünsenize çocuklardaki şoku!Anaları banyoda domalmış , kıçında serum hortumu, içine su doluyor:"Hiyaaaah!Anneeee naapıyosunn!"
"Yavrum cinsel tercihim değişti" mi diyecem anasını satiim.Neyse lavmanın ilk 500lt.ile hemen çıktım,durum normal.Lavmandan korkmayın,siz domalınca yüksek bir yere astığınız torbadan su zahmetsizce bağırsaklarınıza doluyor.

Sıra 2.turda.Yani kalan 2lt.yi dayamakta.Bundan korktum allah varya."Ulan bunca suyla bağırsakları patlatır,etrafı bok bödelek içinde bırakırsam ya"diye tırsa tırsa dolmasını bekledim,tabi dolan su azaldıkca içinizdeki baskı ve basınçta artıyor.Önce sağa,sonra sola yatıp ayakları havaya dikecekmişiz ki su tam olarak bağırsaklara dolsun.Diktim ayakları havaya,hani şu mum duruşu."Ulan ağzımdan gelecek şimdi boklar"demeye kalmadı yallah tuvalete.Hiç uzun uzun beklemiyorsunuz hemen çıkıyorsunuz yani.Eh gerisi sizin hayal gücünüze kalmış artık.Kısacası insanoğlu pis bir yaratık:)

Lavman işi 1 saatte halloluyor sayın okur,yani sabahtan yaptığınızda sizi gün içinde eliniz kıçınızda tuvalete koşturacak kadar sıkıntılı bişi değilmiş.Bana 2 doğumumda da lavman yapılmıştı ama ben o sancıyla ağaç soksalar farkında olmazdım,unutmuşum ne yaşadığımı.
7de yattım.9da hafiflemiş bir şekilde uyandım,gayet iyiydim.Bizimkilerin kahvaltısını hazırlayıp kendi içeceğim olan havuç+yeşil elma+ıspanak+kırmızı pancarı sıktım.2 su bardağı olan bu içeceğin içine bir tatlı kaşığıda z.yağı ekledim.Detoksu sadece 2 gün yapabilen işteki arkadaşım en fenasının sabah içilen bu sıvı olduğunu söylemişti.Oysa ben bayılarak içtim.Olsa 2 bardak daha içecektim o kadar hoşuma gitti.Sıra geldi en zor işe:Çay içmeden durabilmek!Bana en koyan bu oldu.Onu da gazete,dergi,kitap okuyarak ve kendimi"düşün ki bir hastalığın var ve 8 gün bu şekilde besleneceksin,çay,et, süt ve ürünleri yasak"diyerek teselli ettim.Ve inanın hiç acıkmadım.

Öğle 13.30da semizotu yemeği ve az salata yedim.Gün içinde bol su,yeşil çay içtim.Akşamüstü kızlarımı bisikletle gezdirip ben yürüyüş yaptım,dönüşte eşimle sıkı bir masatenisi maçı yaptık.Tüm bu aktiviteleri açlıktan ölür vaziyette yapmadım yani gayet rahattım.Akşam bolca salata(ki biz zaten küçükbaş bir hayvanın doyacağı kadar salata yeriz)yedim.Canım çay ve tabii çayın yanında birşey istemesin diye kocam da akşam çayından(ki biz her akşam mutlaka çay içeriz)feragat etti,yeşil çay içtik.Oysa benim canım zaten hiçbir şey istemiyordu.İlk günü bu kadar rahat geçirdiğime çok şaşrdım.Bunu yazarken üç adet fındık yedim.

İşte kozmik detoksumun ilk günü sayın okur.Kendimi sabahtan beri olduğu gibi halen gayet iyi hissediyorum.Korkulacak birşey yokmuş.Şimdi saat 00.30,ben sabah 6da kalkıp aynen güne başlayacağım ve işe gideceğim.Haydi bana eyvallah,sana renkli rüyalar.2.gün sonunda görüşmek üzere.

7 yorum:

Belgin dedi ki...

Cesaretine sastim kaldim:))

Benim Hayatim dedi ki...

Nasıl lavman yaptın hala inanamıyorum!!

:)

Emre dedi ki...

Şoktayım halen :) kalan günleri sabırsızlıkla bekliyorum.

Tanya's dedi ki...

Biyo,

Hadi bakalım sonuçları bekliyorum ben.

Asortik Krep dedi ki...

İyi ki aynı şehirde değiliz Biyo miyo dinlemez uçardım sana..
Zaten tığ gibi kadınsın ne gerek var bunlara.Arada sırada eşini dinlesen bence iyi olacak :)
(Aslan enişte yine haklı işte :)

asliberry dedi ki...

Ya Biyo, naaptın, ne lavmanı ya? Kızım delirdin mi sen? Basur olursun, bişey olursun. Yapma etma ya. Zaten pilates, yoga yapıyorsan bağırsaklarını çalıştırıyordur. Bak ben ezeli beri kabızdım, haftada bir çıksam göbek atardım, yogaya başladığımdan beri çok iyiyim. Yoga'nın vücuda, iç organlara yaptığın masajla zaten bağırsaklar da çalışıyor. Hem bunları söylemek bana düşmez,Tanya bu işin piri. Bak ona sor. Yapma öyle lavman falan ya. Ay çok fena oldum ya. Kızım bağırsaklar çok hassastır, delinir melinir bir şey olur. Sirkeyle limon yakar. Ay can vericem burada ben.

suspect dedi ki...

Biyonik ne yaptın yahu? Bu detoksu yapan bi arkadaşın akrabası hastaneye kaldırıldı geçenlerde. lütfen ya biz akıllı insanlar yapmayalım şunu reca ediyorum.