Uysal ama çılgın yılların BiyonikKedi'siyim.Her an yırtıcı bir pantere dönüşebilirim.Kafamın tasını attırmasınlar yeter.Karışan,bulaşan,sataşanlara uyuz olur ben de sataşırım..Herkes kendi bildiği doğrularıyla kendi hayatını yaşasın gitsin.Daha ne!!Yaşayacaksan adam gibi yaşa!Zaten hayat çok kısa!

6 Mayıs 2010 Perşembe

SUS!KONUŞMA!

İnsanın konuşabilmesi ne büyük lütufmuş olm lan!Ptesi sabahına üşütmüş ve boynum tutulmuş olarak kalktım.Biri seslenince böyle komple vücuduyla tümden dönen bi Biyo!Mal gibi!
Neyse ptesiyi böyle komple beden ve çatlak sesle geçirip  salı gününü sıfır sesle geçirdim. Hiç yok.Yani "allah rızası için konuş Biyo çeneni özledik"diyene kesik musluk gibi tıslıyorum o kadar.El kol hareketleriyle sessiz sinema oynayarak salı da bitti.Dün az bi hırlama çıkıyor ama ben aküsü bitmiş arabanın son gayretleri gibi kendimi yormamak için zorlamıyorum sesimi.Bugün daha iyice,çatlak çatlak ama olsun ses azda olsa geri geldi.

Her 10 Türk'ün 8i gibi"Doktora gittin mi Biyo"demeyin allaseniz.Ben ölümüme beş kala dolmadan doktora gitmeyen bi insanım.Ne olacak hem doktora gidince?Hergün akak-kokak,hırlı-hırsız,bilmiş-cahil bi dünya adamı iki dakkada başından savan bezgin yurdum doktoruna ilaç firmalarından aldığı payı artırarak bi dünya reçete yazdıracam,sokacam bünyeye ilaçları.Git işine ya!Kocam da doktor sevdalısı.Tırnağı batsa doktora koşar."Doktora gidelim Biyo,gidelim Biyo"sinir etti beni.Şu karga sesimle bağırdım:"Ne diyecek doktor yaa!Ses işte gider,gelir allaallaaa!"
Aha gitsem doktora şu olur:
-Neyiniz var!
-.......
-Hanfendi el sallamayın neyiniz var dedim!
-Konuşamıyom doktor lan!Anlasana la.Ses kısıklığı!
-Hımm tipik faranjit.Höbölö zöbölö birde bödölö yazıyorum,zabah akşam yemekten sonra bir kepçe alın.Düzelmezseniz 1 hafta sonra gelin,ses tellerinizi alırız
-Yürü git layn!Yürü git asabımı bozma benim.

Ses kısıklığının yegane ilacı:Ilık su içmek,konuşmamak,zencefil+bal+karabiber karışı ve 3-4 kez kaynamış tuzlu su ile gargara yapmak.Bitti gitti da!

Yazarın Notu:Sesiniz kısılınca siz naapıyonuz?
EditBüdüt:Deniz'in blogunu takip eden Denizciler.Adresi bu şekilde değiştirir misiniz lütfen.http://www.denizbaran.net/

9 yorum:

! POSH BUTİK ! dedi ki...

ay alemsin sen yaa:)) ne kadar güldüm hohoyt:)) geçmiş olsun balım! he bu arada bal demişken:) ben de senin gibi anca çok vahim bir durum olursa doktora gidenlerdenim, öyle gripte faranjitte falan hayatta gitmem! O yüzden zencefil+bal ikilisi benim de baş tacımdır! Zencefil zaten mucizevi bir şey yahu her derde deva valla! neyse çok alemsin söyledim dimi daha önce:) bayıldım yazına öptüm kaçtım ba bay!

DENiZ dedi ki...

Gecmis olsun Biyocum! Berbat bir hafta geciriyoruz maalesef ikimizde :(

kedi dedi ki...

@PoshumHavalım,iyi ki blogda sesle işmiz yok len,yoksa yanmıştım.Aslında bi videom var,onu koysam millet tiskinerek kaçar benden.beren saat yürüyemiyo "yürümeli" reklam yapıyo,ben konuşamıyom "konuşmalı" video çekiyom diye:D
İnt.te bile 2-3 hafta ses kısıklığı geçmezse doktora gidin diyor,şimdi adamlar bana küfürmü etsin onca acil hasta varken cıkcıkcıkk

@DENİZİM,blogunu herzamanki gibi tıklayınca şok oldum.Kendi yazımdan tıkladım aynı reklam saçmalığı!Değiştirsim yazımdaki linkinide.Dedim adinin biri uğraştı Denizle hekledi güzelim blogu.Diyorum sana nazarlara geliyorsun.Yok mu elin amerikasında bi kurşuncu,nazara okuyup üfleyecek gavur bi deyze nene ney.Laptop üzerinden kurşun dökçem valla bu nedir ya aaaaaa

Adsız dedi ki...

nerde o eski devrimci biyo..şimdi kapitalizmin ortasında makyajdı kozmetikti hediyeydi hiç oluyormu=) siyasi yazılarını özledik...vip e de zaman ayır biraz..

firdevs dedi ki...

ay su karisimi mutlaka deniycem . bende de goruntu var ses yok :p aslinda ses varda konusmaya utaniyom :D

kedi dedi ki...

@adsızidevrimci mi?benden devrimci mi olur len.Kıçı boklunun tekiyim ben,devrimcilik kimm ben kim.Kapitalizmin kucağına attm anam kendimi napiim.Göt korkusu yazamıyom herşeyi eski yigit günlerimdeki gibi.Veriyon gazı ama bilmam kaçıncı dalgayla içeri alırlarsa bana temiz çamaşır,tütün getircen mi len hem

@Firdevs,kesin dene,bak bu saatte daha iyi açıldı sesim.Özellikle öksürüp konuşmaki yorulmasın ses ve KAYNAMIŞ TUZLU SU İLE GARGARA,kesin tedavi

CeRoXiMo dedi ki...

Biyo ben karar verdim hamileliğin son aylarında girmeyeceğim bloguna falan, erken doğurtturucan beni , o olcak. Gül gül çatladım, gülmemeye çalışarak gülmek de ayrı bir yoruyor anacım.

Acil şifalar diliyorum bu arada. O doktor denen müsibetleri de iyi bilirim, soğuk algınlığına gidersin ağrı kesici(ağrım yok), ishal önleyici (değilim) , kas gevşetici (sıcak su torbası neyime yarıyor ki) bile yazarlar, ilaç şirketleri daha onları beleş tatillere göndercekler ablası, olur o kadar.

.. dedi ki...

ben ne yaparııımm?
du bakayım...
bi kere doktora gitmem. aynı cinsiz senle. yaş 35 gittiğim doktoru tek elin parmaklarıyla sayarım allahıma bin şükür.
ıhlamur, zencefil, havlıcan, bal cart curt.
tutulduysam sıcak su torbası, yün hırka
standart şeyler işte.
kedim öldüğünde, boğazıma yumru oturdu geçmedi 1 ay. yutkunamıyom diye doktora gittim.
üzülme, geçer dedi!
geçmiş olsun biyom, ses kısıklığının eğlenceli bi tarafı da var, ona odaklan. 8)

Özlem dedi ki...

geçmiş olsun....