Uysal ama çılgın yılların BiyonikKedi'siyim.Her an yırtıcı bir pantere dönüşebilirim.Kafamın tasını attırmasınlar yeter.Karışan,bulaşan,sataşanlara uyuz olur ben de sataşırım..Herkes kendi bildiği doğrularıyla kendi hayatını yaşasın gitsin.Daha ne!!Yaşayacaksan adam gibi yaşa!Zaten hayat çok kısa!

5 Şubat 2009 Perşembe

PİKSELE BAK BEE

1474 MEGAPİKSEL FOTO konulu bir mail aldım Elvan'dan.Dünyanın en yüksek çözünürlüklü fotoğrafların biri olmaya aday olan ABD Başkanı Barack Obama'nın yemin törenini gösteren fotoğraf tam olarak 1474 Megapiksel çözünürlüğe sahip. 2 GB datayı içeren ve 220 karenin bir araya getirilmesi ile oluşan devasa panoramik fotoğrafta Barack Obama'nın yemin törenini yaptığı alan ve izleyiciler görünüyor.

Canon G10 fotoğraf makinesi ve Gigapan robot kamera sehpası kullanılarak David Bergman tarafından çekilen fotoğraf, bugüne kadarki benzerleri arasında en yüksek çözünürlüklü olmaya aday bir kare. Fotoğraf özel bir teknikle çekilmiş ve istenilen bölgesine zoom girilebiliyor. Zoom girildikçe de detaylar daha belirgin hale geliyor. Fotoğrafın orjinaline
Buraya tıklayarak olmadıysa doğrudan adresinden ulaşabilirsiniz.
http://gigapan.org/viewGigapanFullscreen.php?auth=033ef14483ee899496648c2b4b06233c

Yazarın Notu:Zoom yapıp netleşmesini bekleyin.Ben fotoğrafı inceledikce dehşete düştüm.En uzaktakilerin yüzleri bile görsem tanıyacağım kadar hatta mimiklerine kadar belli. Elin oğlu neler icat ediyor bee!Siz bunu incelerken ben uzaklaşmak için bayağı vakit kazanırım.hehe.Fotoğrafla uğraşan mantarlara ithaf olunur:)

8 yorum:

HAYAT dedi ki...

bu bi dahice süper bişi fiyatınıda yazsaydın keşke ....

devrim dedi ki...

bush zararlısının hemen yanında tekerlekli iskemlede oturan amcanın üç beş sıra arkasında aretha franklin teyzenin kafası, top sakallı bir çene ve uçan bir şapka bir araya girmiş:)
ama hiç önemli değil; gerçekten de etkileyici bir çalışma yapmış david bergman kişisi...

La Madame Chapeau dedi ki...

Aha!

Yıllar yıllar önce Empire State Building'de kaybettiğim kardeşimi gördüm!

(Biyo'nun Az daha bak BaLım; ebeni de göreceksin dediğini duyar gibi oldum.)

pigmelerle.dans.eden dedi ki...

Bir yasima daha girdim!
oldum 28! ;0)

ZIBBIDI dedi ki...

Hakikaten böle bi makinam olsa güzel olurdu dur sen alıyım ben bitane..


Bu arada biyocum reçeteni aldım kendimi mükemmel hissediyorum.:D

Şimdi sıra bu bilimsel gerçeği kız arkadaşlarıma anlatmaya geldi.bilime saygı duyarlarsa ben ölmem herhalde:D:P

miso dedi ki...

Fotoğraf makinesiyle ilgili o kadar lafı bir araya getirmen bile ne kadar üstat olduğunu gösteriyor biyocum. Valla bravo :)

İmza: kör cahil miso

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

biyocuğum kusura bakma ama açık açık söyleyeyim, şu yaptığım yoruma kadar yapılan yorumların yarısı sanki yazın tam olarak okunmadan ya da en azından okunsa da anlaşılmadan yazılmış gibi geliyor bana. bunların hangileri olduğunu biraz dikkatle bakarsan sen de rahatça anlarsın gibi geliyor bana.