Uysal ama çılgın yılların BiyonikKedi'siyim.Her an yırtıcı bir pantere dönüşebilirim.Kafamın tasını attırmasınlar yeter.Karışan,bulaşan,sataşanlara uyuz olur ben de sataşırım..Herkes kendi bildiği doğrularıyla kendi hayatını yaşasın gitsin.Daha ne!!Yaşayacaksan adam gibi yaşa!Zaten hayat çok kısa!

29 Haziran 2009 Pazartesi

ARAMA AKTARMALARINI İPTAL ETMEK!

Her arama yaptığımda ekranımdaki 'aktif aramalar' yazısı benim de dikkatimi çekiyordu aslında ama durumun farkında değildim.
##002# 'i aradım hemen ben de. Gerçekten de "aktarmalar iptal edildi" dedi.Demek bize sormadan arama aktarması komutu verilmiş. Hemen siz de düzeltin.
ÇOK ÖNEMLİ!!!!! Lütfen Hemen Uygulayın...
Okuyacağınız yazı AVEA, TURKCELL ve VODAFON 'u karalama kampanyası değildir. Her ne kadar ilk okudunduğunda şüphe ile yaklaşılsa da, deneyince gördüm. Siz de mutlaka iletebildiğiniz kadar herkese bu maili forward edin.

AVEA, TURKCELL VE VODAFON KULLANANLAR Telefonunuzdan hemen ##002# yi tuşlayın ve arayın. Ekranınıza aktarma iptal diye bir yazı gelecek. Böylece bugüne kadar sizden para kırpan!! yönlendirmeyi kaldırmış oluyorsunuz. Bu işlemi yapmadığınız müddetçe, size ulaşamayan herkesten bir kontör düşülüyor...
Bunu AVEA, TURKCELL ve VODAFON kullanan herkese göndermenizi rica ediyorum. Göndermediğiniz takdirde sizin her Eğer aradığınız kişinin telefonu da telesekreter ayarli ise, dinlediğiniz 1 sn'lik 'aradığınız kişiye ulaşılamıyor' mesajı için de bir normal arama karşılığı ücretlendiriliyorsunuz!!!
İşin garip olan kismi bu değil aslında. Normal AVEA, TURKCELL ve VODAFON hatlarında default (fabrika çıkışı) olarak ayarli bir telesekreter yokken, herkese bu telesekreter otomatikolarak ayarlı geliyor!!! Yani, sizin hiçbir şeyden haberiniz yokken, tabiri yerindeyse belli etmeden sizden hıncını alıyor. Arkadaşınızı aradığınız ve ulaşamadınız mı? Hemen 1.5kontor . İki dakika sonra yine mi ulaşamadiniz bir 1,5 kontör daha...
İşin daha da kötüsü kimsenin böyle bir uygulamadan haberi yok, herkes (diğer operatörlerde olduğu gibi) aranılan
telesekreterin bedava olmasını bekliyor.

Bu olayı iptal ettirmek ise daha da komik; AVEA, TURKCELL ve VODAFONE'yi arıyorsunuz, durumu anlatıyorsunuz. Görevliler de size AVEA, TURKCELL ve VODAFON hatlı telefonunuzdan ##002# 'yi aramanız durumunda telesekreterin kaldırılabileceğ ini anlatıyorlar. Bunu bana gönderen dostuma teşekkür ediyorum.

Dr.. M. Turan Çuhadar
Vali Yardımcısı

Yazarın Notu:Arada fw maillerle bana gelen bilgileri paylaşırdım ya bu da onlardan biri.Ben cep telefonumda bunu yaptım"aktarmalar iptal edildi"yazısı çıktı.Demek ki bende kekleniyormuşum.Para zıçıyoruz ya biz burada anasını satiim aveadan daha zenginiz ya töbe töbe.Ben yaptım,denemek isteyene duyrulur.

8 yorum:

.. dedi ki...

biyo, ben de denedim, evet iptal edildi yazısı çıktı. ama 10 saniye sonra yine aradım aynı şekilde iptal edildi mesajı yine geldi. 3 kere yaptım bunu hep aynı "aktarma iptal edildi"
acaba aktarma olsun olmasın bu standart ileti mi geliyor bilemedim

HAYAT dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
HAYAT dedi ki...

evet yaptım sonra birini aradım "etkin gelen arama aktarması var uyarısı" yine çıktı dükkandaki kontorlü telefona denedim onada aynısı çıktı telefonu kapatıp tekrar açtım yine denedim ama hep aynı:/
kullanılan hat vodafon

HAYAT dedi ki...

biyo aktarma iptalini telefonun ayarlar bölümünden ara seçeneğinden arama aktarmalarından iptal edebiliyoruz.bu kısa seçeneği ama öylede olsa böylede olsa o yazı ekranda çıkıyor:(

bi siteden baktım aynen şu yorum vardı eğitimhane.com
arkadaşlar bu yeni bir durum değilki. şimdi telefonlarınız kapalı olduğunda sizi kimin aradığını gelen mesajlarla öğreniyorsunuz değilmi. bu bütün operatörlerde olan birşey. siz telefonunuzu kapatınca telefonunuz otomatikmen telesekretere yönlendiriliyor. sinyal sesinden sonra mesaj bırakabilirsiniz diyorya. işte o. siz isteseniz de istemesenizde telefonunuz ulaşılamayan durumlarda telesekretere yönlendiriliyor. siz istediğiniz kadar ##002# yaparak aktarmayı iptal edin. telefonunuzun ulaşılamayan durumlarda yönlendirmesini iptal edemiyorsunuz. isterseniz bunu deneyebilirsiniz. ##002# yaparak aktarmayı iptal edin ve daha sonra telefonun ayarlar, arama ayarları, arama aktarma ayarları, ulaşılamayan durumlarda, durumu kontrol et, i seçin. telefonunuzun bir numaraya yönlendirilmiş olduğunu göreceksiniz. bu numara sizin gizli telesekreterinizin numarası ) bu operatörünüzün size sağladığı bir kolaylıktır. şüpelenmeyi bırakın. keyfinize bakın..

ve aynı burdaki kişinin dediği gibi yönlendirilen numara 546 350 10 33 her iki telefonumda da denedim aynısı çıktı.bu numarayıda aradığımda numaayı eksik yada yanlıi tuşladınız diye hata da veriyor yani vodafonun özel nosu:)

Dikkat! biyo var ! dedi ki...

@...,HOŞGELDİN,blogun çok hoş,en kısa zamanda arşivine dalacağım haberin olsun.Özellikle şu kombin giysilerinle yaptığın çakma moda editörlüğüne bayıldım:)

@ Kim sildi len yorumunu,söylesin çabuk,merakta koman beni :)

@ Hayat,
Desene yine şüpheci manyak biyo oldum:)Bunca araştırmana ve açıklamana teşekkür ederim Hayatım benim:)))

HAYAT dedi ki...

ben sildim :) valla bak

Adsız dedi ki...

olmuyor arkadaşlar

deniz dedi ki...

Benden iptal edmiyorum