Uysal ama çılgın yılların BiyonikKedi'siyim.Her an yırtıcı bir pantere dönüşebilirim.Kafamın tasını attırmasınlar yeter.Karışan,bulaşan,sataşanlara uyuz olur ben de sataşırım..Herkes kendi bildiği doğrularıyla kendi hayatını yaşasın gitsin.Daha ne!!Yaşayacaksan adam gibi yaşa!Zaten hayat çok kısa!

26 Ocak 2009 Pazartesi

YÜRÜYÜŞ

Yok yok,bi protesto,eylem yürüyüşü felan değil bu.Bildiğin yürüyüşümüz.

Evet sevgili Biyo okuyucusu bicibiciklerimiz,bugün insanların yürüyüşlerinden bahsedeceğiz .Stüdyomuzda uzman doktorumuz Fettah YallahYallah,genç kızların gözdesi pop yıldızımız Tugay Geygey,astrologumuz Mualla Götündenuydursalla ile beraberiz.Beni bilgisayarının başında okuyan tüm okurlarıma ve tepemde dikilen kızlarıma hoşgeldiniz diyorum.
Yürüyüş.Ne gariptir dimi?Herkesin kendine özgü bir yürüyüşü vardır ,parmak izi gibidir ve hiç değişmez.
Yürürken başın,kolların,omuzların hareketi,attığımız adımlar,yere nasıl bastığımız falan çok garip gelir bana.Uzaktan gelen birini bile yürüyüşüne bakarak tanırız.
Bakın mesela arkasından yürürken gördüğünüz bir kişi eğer kollarını tam karşıya ve tam geriye doğru ileri geri sallayarak yürüyorsa o genç yaşta bir kişidir.Yok eğer kollarını öne yani karnına ve yanlarına doğru ve bedeninden açıkta sallayarak yürüyorsa bilin ki o bir teyzedir:)Şişman teyzeler nisan aylarında harala gürele böyle yürürler ,kendilerini kapata kapata,kolları karınlarında birleşerek yani:)

Ve insanların yürüyüşünü karakterlerinin bir parçası olarak görürüm.

Mesela birini görüyorum.Bayan erkek farketmez,insanları incelemeyi severim.Oturuyor diyelim ki.Kafamda onunla ilgili hemen bir şablon belirir,tahmini hayatının haritasını çiziveririm.Nerde yaşar,nasıl yaşar,ne yer ne içer,nelerden hoşlanır yada hoşlanmaz.Nasıl bir çocukluk geçirmiş,nasıl bir eğitim almış,nasıl bir evde yaşar,kültürel birikimi nedir,sanatsal merakları nelerdir tahmin etmece oyunu oynarım.
Ayağa kalkıp yürüyüşünü gördüğümde ya hayal kırıklığına uğrarım yada tahmin etmece oyunumda 1-0 öne geçer o şahıs.Manyaklık dimi:)Ama elimde değil,insanları inceleyip hakkında "tahmin etmece oyunu"oynamadan duramıyorum.

İnsanları böyle ister istemez gözlemlediğim için başarıyla taklitlerini de yapabiliyorum.Kimi taklit ettiğim ilk olarak yürüyüşünden bilinir:)Herkesin yürüyüşünü kodlarım ve kolayca taklit ederim.Yakın arkadaşlarım"-Off Biyo şimdi benim nasıl taklidimi yapacak kimbilir-diye elimi ayağımı nereye koyacağımı şaşırıyorum,bakma Biyo yaaa"derler:)

Benimle ilk defa karşılaşırsanız bilin ki ne giydiğinize,o gün nasıl bir elektrik yaydığınıza kadar her ayrıntınızı beynime kazımışımdır.Hele hele yürüyüşünüzü hiç unutmam:)

Yazarın Notu:Ben mi?Tabii ki bir manken gibi yürümüyorum.Normal yani.Genelde hep topuklu ayakkabı giydiğimden yürüyüşüm fena değildir."Vaşşş" dersiniz lan hatta:)
Ama kendimi kameraya çekilmiş görüntümden izliyorumda azcık götümü dışarı çıkartarak yürüyorum sanki.Hülya tavşar gibi.O yüzden yürürken aklım hep dötümdedir:)
Hadi bide siz yürüyün bakiim şöyle ,bi boyunuzu görüyüm yavrummm!

11 yorum:

paçoznuri ve saz ekibi dedi ki...

kıvırta kıvırta yürüyen karılara kıl olurum ama benimde yürürken kıvırttığımı iddia eden manyaklar var aramızda!(ilk yorumu sapığın olarak ben yapayım dedim hehe)

ZIBBIDI dedi ki...

Böle bi yazı yazdığına göre çok sıkılmış olmalısın.Başka türlü bi kedi nie yazsın ki bunları...:D

Adsız dedi ki...

benim de yürüyüşüm çok eleştirilir. çok sallanırmışım yürürken, öyle derler. her an düşecek gibiymişim. :) aman madem taklit edeceksin yürüyüşümü, o zaman hiç tanışmayalım. zaten siz de çok bayılıyordunuz eminim tanışmaya ... :)

Rahsan Collyer dedi ki...

Ben çok hızlı yürürüm bi kere. Millet bana yetişmek için koşmak zorunda kalır. Onun dışında yürüken sanki birini dövmeye yetişiyormuşum ya da canımdan bezmişim gibi yürüdüğümü iddia edenler de çok olmuştur. Yani kısacası kıvırtarak, yok işte popom dışarda ya da yürüüüü endamını görsünler... gibi dişilik namına hiç bir belirti yokmuş yürüyüşümde:(

Rahsan Collyer dedi ki...

Ha bi de lise yıllarında taklidimi yaparlardı, daha doğrusu yürüyüşümü taklit ederlerdi. Zıplayarak, yaylana yaylana yürüyormuşum. Çok bozulup yürüyüşümle ilgili radikal değişişkliklere gitmiştim:)

etki alanı dedi ki...

Bende"tahmin etmece"oyununu çok oynarım Biyom...Yazın bana çok uymuş...
Demek ki karşılaşırsak,western müziği çalacak fonda...
Aslında herkes bizler gibi,önce iğneyi kendine batıracak ki,çuvaldız yerini bulsun..

Kocaman öpüldün..
TüTü

Nükhet Everi dedi ki...

Ne o öyle Seda Sayan stüdyosu gibi konuklar? hehehe çok şeker.
Ya biyo, sakın bırakma bu konuyu devam et. Bak modern tiyatro eğitiminin özellikle Grotowski, çok önemli bir parçasıdır bu gözlemleme durumu.
Grotowski eğitiminde komutlarla yürüyüş şekilleri istediğimde hepsi yanlış yapar, çocuk yürüyüşü, genç yürüyüşü, yaşlı yürüyüşü vs vs vs. Her dönem vücuun farklı bir bölümü yürüme eğlemine ağırlığını verir. Hadi bakalım, dersten sonra bütün oyuncu adayları eve giderken yürüyüşleri gözlemlemek ile ilgili bir ödev alırlar benden. Önemsemeyenler ertesi derste ne kadar önemli bir konuyu nasıl önemsemediklerini, gözardı ettiklerini görürler.
Hoşuma gitti tiyatrocu olmayan birinin böyle bir konuya takılmış olması.
Yaşa Biyo...

Dikkat! biyo var ! dedi ki...

@Paçoz
sen kesin kıvırtıyorsunur eminim ve sinir olurum öyle karılara ben,bilesin.

@Zibidi
sen sus hiç konuşma!Bi önceki yorumda "Aaa Biyoo,ben seni unutmuşummuş"
Hadi ordan aklından çıkıyorsam bende bişey bilmiyorum hııh!

@Yorumcu
Kim dedi tanışmak istemediğimi,ülen ben hepinizle altın günü yapmak istiyom be ne diyosun.Ama taklidin kaçınılmaz baştan söyleyim bozuşmayalım:)

@Rahşan
Kadınız be anam,tamam kıvırta kıvırta yürümeyelim uyuz olurumda erkek fatma gibi yürümeninde alemi yok dimi,ben sana kişiliğine göre nasıl yürümen gerektiğini yaparım öğrenirsin hehe.Bi de bende hızlı yürürüm,mağaza bakar poziyonda yürüyenlerede uyuzumdur.Bugün kızlara sordum"lan ben götümü dışarı çıkartarak mı yürüyom olm,bi bakın"dedim hayır dediler ama korktular bence:)

@Tütüm
Sen canımsın yaaaa biliyorsun dimi!Şu sanal alemde karşılıklı konuşmadan ölürsem gözüm açıkta gidecek olan insanların arasındasın beee,dur len ağlayacam yine yaaa

@Nükhet,
Ben tiyatro kökenli birisiyim zaten.Ünüversitede okurken AST(Ankara Sanat Tiyatrosu)kursiyeri ve oyuncusuydum.Rutkay Aziz,Ömer Levent Ülgen,Cezmi Baskın,Altan Erkekli,Nilbanu Engindeniz gibi çok değerli hocaları tanıma,ders alma ve beraber aynı sahnede oynama şansını yakamışım sen ne diyorsun:)


@ İş bu yorum cevapları Nükhete hava atmak için yazılmış olup diğer yorumcularıda iplememiş olmamak için onlarıda arada kaynatmışımdır.Bundan kelli "Biyo gelmiş gelmiş gelmiş,buraya konmuşşşş,ona yorum cevabı yazmış,şuna yorum cevabı yazmış,buna yorum cevabı yazmış,hani bana yorum cevabı ,hani bana yorum cevabı"diyenlerede "nah sana yorum cevabı" diyorum.
Yaşasın Allahın Belası Manyak Biyo

ZIBBIDI dedi ki...

en alta açıklamayı yazmasaydın ben zaten yazacaktım sen yorum yazmazdın dağdaki kurtlar soğuktanmı öldü die.

Nükhet Everi dedi ki...

Bana bak biyo bu kadar olur... Tam sana bu mesajı yazdım, yatmadan önce bir Murathan Mungan attırayım dedim. Abi bu kadar olur ya! Bir Kutu Daha kitabnındaki GESTUS yazısını oku... Bu kadar olur...
Ben diyorum ki, 'tesadüfler hazırlanmış ortamdır' (Bilgi Kitabı)

Kubilay Kızıldenizli dedi ki...

Bir de "cat walk" yürüyüşü var. onu yazmamışsınız...sağa sola attıra attıra yürürler. Tamda Biyonikkedi" sayfasına uygun olurdu.
Sevgiler