Uysal ama çılgın yılların BiyonikKedi'siyim.Her an yırtıcı bir pantere dönüşebilirim.Kafamın tasını attırmasınlar yeter.Karışan,bulaşan,sataşanlara uyuz olur ben de sataşırım..Herkes kendi bildiği doğrularıyla kendi hayatını yaşasın gitsin.Daha ne!!Yaşayacaksan adam gibi yaşa!Zaten hayat çok kısa!

13 Ocak 2009 Salı

ATLAYIM MI?

Şimdiye kadar hep yüksek katlarda oturdum.Şimdi de son kattayım.
Ben var ya balkon kenarına bile gelemeyecek kadar ödlektim eskiden.Rüyalarımda bile yüksekten düşer kendimi yatakta zıplayarak uyanmış bulurum.
Yükseklik korkumu inadına yüksekte oturarak hallettim sanırım.Yok yok,bampicamping yapacak kıvama gelemedim.Lunaparklarda balerinde bile hâla çığlık çığlığa bağırırım:)

Şimdiki balkonumdan aşağıya baktığım zaman dibim düşüyor.Ben deyim 45 metre siz deyin 60 metre var(metre ve kilo ölçü tahminim berbattır) Çook yüksekteyim yani.
Ya uzatmayayım ,diyeceğim şu:Balkondan aşağı her baktığımda kendimi aşağı atıvermenin ne kadar kolay olduğunu farkediyorum ve bu duygumdan fena halde ürküyorum.O kadar kolay ki kendimi aşağı bırakıvermek.......

Tek yapmam gereken demirden bacağımı atlatmak ve hoooop inişe geçiyorsun.
Düşerken ne hissederim, ne şekilde yere yapışırım,beynim karpuz gibi dağılır mı,bağırsaklarım,işkembem ortaya saçılır mı,kollarım bacaklarım un ufak olur mu çok merak ediyorum.
En çok merak ettiğim arkamdan ne konuşulacağı:"Alla allaaa hayret bişii yahu,hiç intihar edecek biri değildi,hayatı çok iyi gidiyordu.Neden neden mal gibi atladı acaba?"
Arkamda bu soruları bırakarak gizemli bir şekilde ölmek..... Çok kolay gibi geliyor yahu:/

Yazarın Notu:Evet ben manyağım abicim ama balkondan, ordan burdan, yani yüksek bir yerden aşağı bakınca böyle "kolayca atlayıverecek gibi"hisseden yok mu aranızda yaaa.Bi ben manyak olamam değil mi?

26 yorum:

Asortik Krep dedi ki...

Ne garip; ben varım :))

Arda Soylu dedi ki...

Kesinlikle yalniz degilsin Biyo, 11.katta otururken bana da arada bi estiriyordu böyle. Simdi 1.katta oturuyorum, atlama düsüncesi bütün cazibesini yitirdi:)

Unknown dedi ki...

yok ya hepimiz aynıyız bu konuda demekki bende de öyle gelirim yüksekten kenara derim 2 sn lik iş gittin gittin Allahım aklıma mukayet ol :)

sinem (adacim) dedi ki...

Kendime bile itiraf edemezdim, kafayı mı sıyırıyorum acaba diye. Haha bu liste uzar:))

cenebaz dedi ki...

Benim vapurda giderken de denize atlamak gelir içimden, kış bile olsa.Kısacası yalnız değilsin:))

La Santa Roja dedi ki...

Metro gelirken önüne atlayıveresim gelir benim de. Bir de çocukken elime bıçak alınca böyle karnıma batırıveresim gelirdi. Bu intihara meyillilik de değil de, merak herhalde en kediyi öldüreninden.

Bng.U dedi ki...

Ben de bişiler silkelerken camdan aklıma geliyor. Üstelik 3. katta oturmama rağmen düşmek nekadar kolay diip işimi hallediyorum. Aman ya zaten böle piskopat şeyleri çok okurum. Bi de varmısın yokmusun yarışmaısna bi kız katılmıştı kız pencereden düşmüş ve tekerli sandalyeye mahkum kalmış, ölmemiş. Her camı açıp aşağı baktığımda o kız gelio aklıma:S Hepimiz manyağız:P

uykucu dedi ki...

al sana bir manyak daha ;ben:)birde ben bendekinin yükseklik korkusu değil düşme korkusu olduğunu öğrendim, yükseğe çıkarım ama inemem! aşağı bakıncada kendimi yere yapışmış olarak hayal ederim:)

Emre dedi ki...

Bende manyakım demekki:)

Yasemin/Beril dedi ki...

Ben de de var Biyo'cum. Bence yükseklik korkusu olanlarda var bu. O his hiç kaybolmuyor.

baranbra dedi ki...

bravo bütün manyakları toplamışın:))))

tebrik ediyorum ve size topluca atlayacağınız bir düzenek hazırlamayı görev ediniyorum:)))

bu arada ek bilgi veriiim, düşme korkusu doğuştan geliyormuş. anne karnında bebeğin tekmeleri ve irkilmeleri düşmeme dürtüsüymüş.

soru: kaç çocuk doğurdum?

cevap: 18 :)))

Nükhet Everi dedi ki...

bence bu duygu manyaklı değil ama babaannesi kalp krizi geçirip balkondan (Bebek'te en üst kattan) düşen biri olarak, bana manyaklık gibi gelmiyor, çeşitli korkulardan biri bence bu. Bir arkadaşım da senelerce bana oturduğu evdeki odadan atlarsa nasıl öleceğini anlatırdı ve yaptı da. :((( Ben de hep kucağıma kedilerimi aldığımda ya düşürürsem onları diye korkarım (ki zalaka Othello düştü bir kez, bir şey olmadı şükür), çocukları düşürürsem falan diye (çocuğum yok ha bu arada) vs vs. Aslında enteresan bir konu...

Kültür Mantarı dedi ki...

arkadaşlar bunu anlamanın sadece bir yolu var.
biliyorsunuz.

balkondan aşağı kendinizi usulca salmak. ..

biyo önce sen başla...

HAYAT dedi ki...

yok ablacım manyak felan değilsin.
sen sadece bize örnek olan biyosun.
sen hepimize ön ayak olan biyo öğretmensin.
nasıl bir zeka vardır yarabbim.hepimizin içini okursun sanki.ya ben bunu nasıl düşünemedim deyip dururum bazen.
sana da yakışıyor beeee.
yükseklik korkum var hemde nasıl aşağı bakarken sanki biri beni arkamdan iticekmiş gibi hissediyorum birde sanki boşluktaymış gibi.
yataktan kaç defa sıçradığım meçhul.

Rahsan Collyer dedi ki...

Yok, atlama! Biyoseverler ne halt eder sonra, aman ha gözüm!!

endiseliperi dedi ki...

hay allah, ne olağan bir duyguymuş bu meğer. ben de varım! mutfak penceresini her açtığımda aşağıya bakarım, düşsem şu mantara denk gelir miyim acaba, diye fikir yürütürüm. mantarın üstüne düşmek istemem:)

nora dedi ki...

Vallahi atlayacak gibi değil de , düşecek gibi hissedip, aynı tarz düşünceler beynimde seyretmeye başladığı an çoktan içeri kaçmış buluyorum kendimi... Zira ani ölümlerden ziyade belirli bir süreye yayılmış, daha trajik ölümleri kendime yakıştırıyorum...

Ve altında "merak" yattığı konusunda hemfikirim...

emine dedi ki...

Kesinlikle yalniz degilsiniz,bende ayni sekilde cok dusunmusumdur,degisik tehlikedeki yerlerde.Simdi tam kaynak gosteremiycem ama ,yakin bir gecmiste gazetenin birinde okumustum,insan beyninde suc islemeyi engelleyen filtre tarzinda bir bolge varmis,herkezin aklindan boyle seylerin gecme ihtimali var , bazi insanlarda bu bolge calismiyomus bi sekilde.Bir grup sucluda yapilan incelemede bu bolgelerinin calismadigi gozlenmis,akillarina gelen kotu seyleri faaliyete gecirmek yanlis gelmiyormus onlara.Ayrica genetik intihar egilimi olan insanlar var,hatta bir arkadasimin esindede oldugu icin kesin olarak soyleyebilirim bunu.Filtremizin bozulmasi icin artik o kadar cok nedenimiz varki,Allah akil sagligimizi korusun,anlik is............

pigmelerle.dans.eden dedi ki...

Korkudan hic yuksek binada oturmadim ben, Biyo.
Ya senin gibi icimden atlamak gelirse, ayagim kayarsa, kedimle oynasirken cosarsam, alt balkondaki cicekleri gormek icin cok egilirsem diye.
Yok yok, korkagim ben...
Ama artik korkmama gerek kalmadi, yuksek bina 5-6 tane var burda, onlar SSK ile bankalar!
Yasasin yere yakin olmak!

epsilon dedi ki...

Ben de varımmmmm!!!!!.
Eskiden 3. katta oturduğumuzda uzun yıllar balkona çıkmayı bırak cama yaklaşmaktan korktum hep..sonra tatilya da alabora diye bir "oyuncak"a bindim(nasıl bir cesaretse artıkkk).hatta daha sonra ikinci gittiğimizde kimse binmeye cesaret edemeyince yalnız binmiştim(manyaklığım anlaşıldı heralde:)))biniş o biniş bende yükseklik korkusu falan kalmadı..şimdiki hedefim bunge jumping ama onda da yükseklikten değilde ipin kopmasından korkuyorum,ama yapıcam kararlıyım:))))

Nane Şekeri dedi ki...

Yok valla şu an hiç öyle duygular içerisinde değilim. Yokladım kendimi yok gerçekten değilim.
Bu arada Biyom gecikmeli de olsa doğum gününü kutlarım çakma makma 1 ocak işte doğum günün :)
Sevgiler

GULTEINEN ENKELINI dedi ki...

21 yorum(benimkini de sayarsan 22) bi tek nane sekeri normal cikti!

bir an aklima dustu...
normal mi anormal, anormal mi normal?

ginger dedi ki...

Ah acaba sadece biz kadınlar mı böyle hissediyoruz:) Erkeklerin dediği kadar varız değil mi? Bizi anlamak gerçekten zor:)

Lapis lazuli dedi ki...

Sakın atlama!

hanimelipasta.com dedi ki...

gerçekten tek olmadığıma sevindim, "kendi kendime neler hayal ediyorum aa sapıttım yine" diye boşuna söylenmişim. Benim de geçtiğimiz yaz manyaktalitemi en çok kurcalayan şey, oğlum balkondan aşağıya bakmak istediğinde..

(bu arada 10.kattayım bendeniz ve balkonun yüksekliği gıçımın altına tekabül ediyor, o kadar alçak yapmış gerzek herifler)

...ya elimden kayarsa, ya aniden kendini ileri atıverirse, ya aşağı düşerse ben de kesin atlarım vb. abuk sabuk şeyler... ayy yine tüylerim diken diken oldu..
ya da burdan atlasam kader mi? atlamasam da kader mi? ...
aman ne bu ya gerçekten üşütüğüm ben :p

Sheri dedi ki...

Ben de manyagim :) Hatta ben jilet gordugumde "kendimi kesmek ne kolay ..soyle girisivericen bilekten simdi..ohh" falan da diyorum.Allammm cok mutluyum , yanliz diilmisim :)