Uysal ama çılgın yılların BiyonikKedi'siyim.Her an yırtıcı bir pantere dönüşebilirim.Kafamın tasını attırmasınlar yeter.Karışan,bulaşan,sataşanlara uyuz olur ben de sataşırım..Herkes kendi bildiği doğrularıyla kendi hayatını yaşasın gitsin.Daha ne!!Yaşayacaksan adam gibi yaşa!Zaten hayat çok kısa!

18 Ocak 2009 Pazar

ASLAN TÜKETİCİ:)

Bu,gerçek bir tüketici mektubudur diye mail geldi birçok arkadaşımdan.Valla mal gibi atladım ama gerçekten gerçek mi yoksa sanal bi efsane mi bilemiyom:/
Ad soyad ve diğer bilgiler olmadan yayınlıyorum.Tam benlik:)

Vestel onyx flat 82 ekran 16:9 100 hz pip marka televizyonu 5 sene önce 2.100 ytl vererek satın aldım. bu süreç (1 yıl önce) içerisinde ilk önce konjektörü bozuldu. sebep olarak stand by konumunda bıraktığınız için bozuldu dediler. 260 ytl ücret aldıktan sonra tamir ettiler. ya sabır olur böyle şeyler dedim sineye çektim. bu arızanın üzerinden 1 yıl geçti. bu kez renkler gitmeye başladı. servis çağırdım. renk tüpü bitmiş 600 ytl dediler. bu durum, yenisi 1000 ytl civarı olan bir televizyonun, tüpü 600 ytl olunca çöpe at yenisini al demek. 82 yılında amcamın almanya'dan getirdiğgi itt schaub lorenz marka televizyon hala tıkır tıkır çalışırken vestel üretimi 2.100 ytl'lik televizyon çöp oluyor. avukat olsam sizinle uğraşırım. ama ben bu dünya da olmasa da öbür dünyada kesin çözüm yaratan başka bir yol seçiyorum.

şimdi..bu televizyonu üretenin, yapım aşamasında çalışanın, kamyona koyup istanbul'a getirenin, mağazasına koyup müşterisine satanın, eve getirip kuran teknik servisinin, vestel reklamın da oynayan sanatçısının, o fabrikayı yapan mimar ve mühendisinin bu firmanin sahibi mehmet nazif zorlu olmak üzere ölü - diri tüm zorlu ailesinin allah bin türlü belasını versin... iki yakaları bir araya gelmesin.. fabrikaları yansın, ocakları batsın... kuru ekmeğe muhtaç kalsın... kestiği kurbanlar ettiği dualar kabul olmasın. mezarlarına bir tas su döküp, fatiha okuyan olmasın... cehennemin en dibinde cayır cayır yansın... vatandaşa sattığı çürük malın parasıyla satın aldığı uçağı düşsün, yatı batsın... soyu kurusun.. arayanı soranı olmasın..

amentü birsin ve billahi nursun. bütün müsibetlerin vestel'in üzerinde dursun.

eveet. şimdi rahatladım.

gelelim benim gibi 'yerli malı yurdun malı herkes bunu kullanmalı' düşüncesi ile yaşayan ulusalcı öküzlere....

araştırmadan sormadan, en azından http://www.sikayetvar.com/ 'da ki vestel hakkında yazılanları okumadan 2.100 yytl verip bu televizyonu alan birisi olarak, öküz olduğumu kabul ediyorum.

ama günün birinde bu aile'ye (zorlu) mensup birisiyle karşılaşırsam, burnunun üzerine kafayı koyacağımı buradan taahüt eder, şimdiden yaptiğım bu açık tehdit'i yetkili savcılıklara bildiririm. ayrıca allah kısmet ederse bu yaz tatilinde çesme'ye giderken, üşenmezsem arabanın bagajına televizyonu koyup vestel fabrikasının kapısının önüne atacağım. o fabrika da bu televizyonu üreten herkesin münasip bir yerine sokacakları kadar un ufak edip hediye olarak bırakacağım. tabii en büyük parça mehmet nazif zorlu'ya.. vestel kullanıcısı bir müşterisinden hatıra olarak.

bu yazdıklarıma ilaveten yok biz doymadık bi de küfür ve dayak yemek istiyoruz diyorsanız adresim de telefonum da gerçektir. yiyorsa ararsınız. sizden bu durumu düzeltmeniz için birşey de istemiyorum. zira firma olarak zaten böyle bir vizyonunuz yok. malı satana kadar sizin işiniz. allahın babadağlı basmacısından elektronik devi olursa bu kadar olur zaten...

saygılarımla!

Yazarın Notu:  Sallama Biyo,bunu sen yazmışşsın işte diyenler oldu..hahhhahhaaa.Ben yazsam niye gizleyim ki.Harika bi yazı.kimse bu,tanışmak bile isterim valla.adamım.Süpersin len tüketici,alnından öperim senin.Böyle bi mektup bende saray halılarına mı yazsam aceba:)

13 yorum:

Nükhet Everi dedi ki...

Sevgili Biyo... Ben neyi anlamıyorum biliyor musun? TR halının mucidi ülkedir. İran falan değildir, İran ya da başka ülke olduğunu iddia eden salaklara derhal bilimsel ve tarihsel olarak ispat ederim, sakın zaten artık dünyanın bildiği ve kabul ettiği şeyi hayır değildir diye cahilce savunmasın kimse. Türk halıları en iyisidir, ipekte hele üstümüze yoktur. Halıcılık sektörü de turizm ve tekstil sektörlerinin içine düştüğü çıkmazlardan dolayı zorlu günler geçirmektedir bu da ayrı mesele.
Gelelim mevzuya... Neden halkımız, daha sağlıklı, daha güzel ve uzun vadede çok daha ucuza gelen ve durdukça değeri artan el işi halı almaktansa makine halılarını evine sokar. Hijyenik değildir, güzel değildir, daha neler neler. Hatta ne yazık ki, bugün pek çok makine halısı üreticisi parayı Belçika ve diğer ülkelere götürmektedir onlarla işbirliği yaparak. Ya da o ülkenin üreticilerinin temsilcilerinden alırsınız o salak makine halılarını...
Bence gitsin herkes el işi ufak da olsa bir şey alsın. Hem bu sektör yaşar, hem el işi yaşar vs vs.
Ama unutmadan: Nereden alacağını da bilmek lazım. Öyle Anadolu yollarında yol üstünde rastladığın dandik yerlerden değil.
Aklıma geldi yazıverdim...
Geniş bilgi isteyen bana yazabilir...
Sevgiyle kalasın...

Aysetun dedi ki...

Bu mektubu yazanın ellerine sağlık Biyocuğum. Bende Vestelin Çamaşır makinasından dolayı aynı güzel(!) düşüncelerdeyim. Bir daha Vestel?.... ASLAAAAA.

evinkedisi dedi ki...

:)))))) O kadar güldüm ki yazacak hiçbir şey bulamıyorum.

Tabi her zamanki gibi yazıyı ve yorumları da okudum, sevgili Nükhet demiş ya el halısı diye, valla evlerde öyle minnacık bir tane halı ile yaşayabilsek keşke de olmuyor. Bir el halısının fiyatı on tane makina halısına eş değerde olunca evine el halısı koyduğunda artık ona basmayıp da en sonunda yatak örtüsü olarak kullanmaya karar verebilir insan. Yani, sebebi gayet belli neden el halısı alınmıyor ya da alınamıyor daha doğru bir saptama...

Vestel'in eskiden televizyonları gerçekten çok kaliteliydi ama demek ki tüplü zamanlarında kalmış, Arçelik ve Beko da durduğu yerde çürüyorlar mesela, sonra da Türk'ün malı zart zurt...

Adsız dedi ki...

efendim malı bozuk çıkan vatandaş gerçek midir değil midir bilemem. gerçek olduğunu varsayarsak sıkıntısının büyüklüğünden dolayı geçmiş olsun diyorum.

ancak birkaç cümle de ben eklemek istiyorum. mektubun yazılmasına kimse bir şey diyemez ama bir nokta var ki milletçe bir şeyin b.kunu çıkarmayı çok iyi biliyoruz. burada da yapılmış bu. malın bozuk çıkmışsa mahkemeye ver, ne bileyim fabrikaya git sorumlularıyla kavga et tamam... hakkını savunman için ne gerekiyorsa yap da çalışana, taşıyana, reklam sanatçısına, fabrikayı yapan mimara mühendise -tvyi üretene beddua etmiyor davar, fabrikayı yapana ediyor- ve zorlu ailesi dışındaki bilumum masuma niye beddua ediyorsun hayvanın ilk evladı diye ben de buradan sevgi ve selamlarımı yolluyorum saygısız keresteye.

benim vestel ile bir bağlantım yok, vestelde de çalışmıyorum, zorluyu da tanımıyorum. ama malı üreten, üretimde çalışan işçi mi seçiyor bu malın kalitesiz olmasını, o mu istiyor yoksa nakliyatı yapan gariban mı?

hakkını savunmayı bilmeyen odun kafalı yamyamları alkışlamadan önce hak nasıl savunulur, neler yapması gerekir onları öğretmek gerek bu virüs kılıklı hıyara.

o kadar çirkin ifadeler ki bunlar, adamı zorla zorlunun tarafına itmeye çalışırlar ama kafam bu geri zekalı kadar statik olmadığından zorlunun tarafına da geçmeyeceğim amma velakin bu salakoya allahtan akıl ve fikir dileyeceğim.

yorumlarımdaki uç ifadeler için o yaratıktan değil ama rahatsız olan biyonikkedi ziyaretçilerinden de şimdiden özür dilerim.

bunlar da acizane benim düşüncelerim.

Nükhet Everi dedi ki...

sevgili evin kedisi, ne yazık ki yazdıkların (el halılarıyla ilgili pek doğru değil)
ben sana eve Guiness rekorlar kitabına giren ipek halıyı al demedim ki. Evet o yere konmaz ama el halıları hele Türk el halıları kullanıldıkça, eskidikçe sağlamlaşırlar. Çift düğümün özelliğidir bu. El de yakmazlar.
Ayrıca bir el halısının fiyatı asla on el halısına eşit değil.
Unutma sevgili evin kedisi, ucuzdur vardır illeti, pahalıdır vardır hikmeti demişler. Bir el halısı nesiller boyu kullanılırken makine halısını en geç 2-3 yıl sonra (o kadar hijyenik kalma şansı asla yok) atmak zorundasın, Türk halısını beğenmedin mi değiştirebilirsin de...
Ah ah! Kime ne diyorum ki ben?

Unknown dedi ki...

cuma günü gördüm maili çatladım gülmekten ama bir o kadar da kızdım markaya...
nasıl bir yurdumdur ki insanıyla markasıyla bitmeyen durumlarıylaaa :)))

Nenoni dedi ki...

Biyocum.Boncukçu burada.Bir yandan yazını okuduk, bir yandan gülmekten midemize giren kramplardan iki büklüm olduk.Gözümüzden yaşlar geldi:)Bende de aynı şekilde bir Sony televizyon vardı.Zamanında 2000 ytl ye alınmış tv ye 2 yıl sonra bozulduğunda 600 ytl tamir ücreti istenince atıp yenisini aldık tabii.

HAYAT dedi ki...

böyle televizyonları alırlar ondan sonra kendilerine dert edinirler.
ürünün kusurlu çıktıysa ilk önce servisle değişim kararı ile görüşülür ama burdaki şahıs sadece verdiği paraları söylemiş.
baktı gördü servisinde yapacağı bi şey yok genel müdür servislerini araması gerek yada fabrikayı arasın konuşsun derdini anlatsın.
aynen bu yazılanları fabrikaya yollasın valla yeni tv yollarlar:))

YALNIZLIK OKULU dedi ki...

Biyo sen bizim blogu okumuyorsun galiba ben , beenmaya ve cimbakuka bu yüzden vestel tarafından takibe alındı...

Bir göz atın derim ;

http://yalnizlikokulu.blogspot.com/2009/01/dostuma-dokunma-dokunurum-sana.html


Hatfta sonunu vestelle uğraşarak geçirdik :))))

kesmeşeker dedi ki...

Ya bu Vestel'in bütün malları bozuk galiba.
Bizde DVD ve sinema sistemi almıştık.1 senesi dolmadan bozuldular.
Aldığımıza bin pişman olduk. O yüzden plazma televizyon alırken çok iyi araştırdık. Ve Panasonic'te karar kıldık. 2 senedir maşallah çok memnunuz.
O yüzden maalesef yerli malı tercih etmemek gerektiğini düşünüyorum teknolojik aletlerde.

Yasemin/Beril dedi ki...

Nükhet'cim, senin söylediklerini en iyi ben anlarım. Evime asla makina halısı sokmam. Az olsun öz olsun, o güzelim Bergamalar, yağcıbedirler ki fiyatlarıda son derece uygundur, dururken makina halısına para veren milletimi anlamıyorum. elin gavuru bizim halımızın kıymetini bizden iyi biliyor. Baksana daha insanlarımızın fiyatlardan haberi yok.

paçoznuri ve saz ekibi dedi ki...

Amma da yazmışsın tüketici! Çok haklısın valla, ne diyeyim! Başının gözünün sadakası olsun (böyle durumlar da sadaka kabul olur mu onu ben bilmem,beyim bilir).

alis dedi ki...

Ben bu mektubu Beko'ya forward etmek istiyorum :) Kanımca dünyada saniyede bilmemkaç bin Beko satılmasının tek nedeni alınanların dandik çıkması neticesinde tekrar yeni almaya ihtiyaç duyulması :)
Ayrıca Vestel hakkında hiçbirşey bilmiyorum ama Arçelik ve Beko'da küçük ev aletlerinde(özellikle kahve makinaları vs.'de) ürünlerin bir çoğu Çinden geliyor ve Türkiye'de üzerine yalnızca marka yapıştırılıyor.