Uysal ama çılgın yılların BiyonikKedi'siyim.Her an yırtıcı bir pantere dönüşebilirim.Kafamın tasını attırmasınlar yeter.Karışan,bulaşan,sataşanlara uyuz olur ben de sataşırım..Herkes kendi bildiği doğrularıyla kendi hayatını yaşasın gitsin.Daha ne!!Yaşayacaksan adam gibi yaşa!Zaten hayat çok kısa!

16 Ocak 2009 Cuma

ADANALIYIHK

Önce "Elbette tüm Adanalılar öyle değildir,sizi tenzih ederim"diye bir yalaka cümle ile giriş yapayım:)
Ben Adanalılara sinir oluyorum abicim yaaa!Yani sanki uzaydan gelmişler yada marslı vatandaşlarmış gibi"Adanalıyıh(Adanalıyık)Allahın adamıyıh(k)"demelerine falan illet oluyorum.Bu his bu haftaki "yemekteyiz"proğramının Adanalı 5 gerzekle yarışmasından dolayı başlamadı.
Adanalılara bu gıcıklığım tee üniversitede başlamıştı.Hasan diye bi eleman vardı.Kültürel erezyona uğramış,batı-doğu sentezini eline yüzüne bulaştırmış,arada sıkışıp kalmış kişiliksiz malın tekiydi.Kendini çok cool zannedip ona buna asılır dururdu.Her konuda mutlaka bildiği birşeyler vardı! ve iki kelimeyi biraraya getirip konuşamadığı,sıçıp batırdığı halde ısrarla aynı mal duruma düşmekten çekinmezdi.Gerzek bir özgüven yani.Her olayda araya illa"Adanalıyıhk,biz başka bir adamıhk(adamız)"lafını sıkıştırırdı.Biz de boha bakar gibi bakar:"Eee bu mudur?Adanalısın,başka bir adamsın,başka?Yok mu hoca başka bildiğin bi laf,ezberlemişsin bunu öööf!""falan der bunu ne kadar döt duruma düşürürsek o kadar mutlu olurduk.Hasanla karşılaşmayalım diye karşı kaldırıma geçerdik yolda düşünün.

Birgün bunu ülkücüler fena benzetmiş.Ağız burun haşat.Duyduk ki bir kız meselesi yüzünden dayak yemiş mal.Okula gelemediği o birkaç gün ben sırf Hasana gıcık olduğumdan öylesine"Bence varya Ankaradaki tüm diğer Adanalılar birleşip :-Ulan bir daha Adanalıyım deyip durma!Herkes Adanalıları senin gibi adi biri zannedecek şerefsiz!-deyip dövmüşlerdir bunu"dedim:)Bu şehir efsanesi gibi bi yayıldı okula,mesele kız meselesi olduğu halde herkes Hasan'ın bu sebepten dayak yediğini zannetti.Hemde herkes birbirine anlatırken bir de onlar katıyorlardı ki aman aman, sonunda nasıl bir hikaye çıktı ortaya ben bile inanamadım:)

Yani diyeceğim şu ki:5 kişinin tüm Adanalıları temsil etmediğini bilecek yaştayız elbette ama Adanalılar!Kendinizi öyle çok bi halt zannetmeyin!Sizde her memleketlimiz gibi normal bir vatandaşsınız.Yok bi özelliğiniz.Lütfen böbürlenip kasım kasım kasılmayın!

Yazarın Notu:Show tvdeki yemekteyiz yarışmacılarını seçme-eleme ekibinde benim gibi Adanalılara gıcık biri vardı kesin.Yoksa koca Adanadan seçe seçe bunları mı seçtiler kardeşim?Eminim diğer Adanalılar da böyle düşünüyor ve sinir oluyorlardır.Hele o selbi yok mu o selbiii.Saçını başını yolasım geliyor.
Dilber halaya kurban olayım huleyn:)

21 yorum:

baranbra dedi ki...

ne diyiim
patilerinden öpüyorum biyoooo

o selbi varyaaa....
:)))

. dedi ki...

"Bütün genellemeler yanlıştır" mı?:)))
Adanalı Sardunya

Asortik Krep dedi ki...

Şimdi seyrediyorum,felaketler..
Tanıdığım tüm Adanalılar İstanbuldakilerden ibaret ve tvdekilerden çok farklı ama tv dekileri sevmedim..

Asortik Krep dedi ki...

Birde dikkat ettiniz mi yarışma genelinde daha iyi maddi durumdaki evlerde diğer yarışmacılar ne kadar güzel yemekler pişse de yemeği beğenmiyorlar ve sofra düzeni daha da şık olsa beğenmiyorlar.
Yalnız sana katılıyorum bu zamana kadar olanların üstüne bunlar gerçekten çok ilginçler :) Hepsi bir alem.

Adanalı Sardunya, senin yemek yapmana bile gerek yok şeker, sen bir cümleyle bile adamı fethedersin :) Aynen yazılarındaki gibi.

Beni de bir yorum kesmedi ,ikinciyi yaptım hatta üçüncüyü bile yapabilirim.. Bitsin artık bu haftaki yarışmaaaaaaaaa..Öf be :)

Nükhet Everi dedi ki...

öncelikle keşke diyorum o yemekteyiz programının eleştirisi için geçen günki Okan Bayülgen programını seyretmiş olsaydınız NTV'de (herkese). Süperdi (Okan gak dese süper zaten)
Aklıma gelmişken, Yılmaz Güney, Yaşar Kemal, Çiçek Arif ve daha kimler kimler Adanalıdır. Herkes aynı değil tabiî...

Aydan Atlayan Kedi dedi ki...

Evet biz Adanalılar o 5 kişiye sinir oluyoruz. Koca Adana'dan seçe seçe onları seçmişlerdir çünkü diğerlerini yani normal olanları seçselerdi kimse onları izlemez, üzerine konuşmaz ve hatta onların içinde geçtiği bir yazı yazmazdı :)

ERDIL dedi ki...

10 bin TL'ye ADANA takla atti.
Gittikce yozlasiyoruz galiba bi sofra adabi kalmisdi onuda tv'nin maskarasi yaptilar.
Bakalim sirada neler var.
5 kisi sofrada cogu vatandasin
bir haftalik alis verisi...
Cöpe atilan nigmet yenilendende fazla.
Daha neler seyredecegiz.

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

bu gece resmen midem kasılarak izledim ve bir daha da asla izlemeyeceğim,
böyle bir program yemek yarışması olamaz.
İnsanları ,ne yapsakta birbirine düşürsek,fesatlaştırsak,hatta saç saça başbaşa getirsek diye epeyce gaz vermişler herhalde yarışmacılara...

HAYAT dedi ki...

o selbiye tüm ev haklı olarak sinir olmaktayız.
bir insan bu kadar mı olur ya.
adanadan bir komşumuz var burda çocuğu öğretmen onun yanında kalıyor kesinlikle adana böyle değil diyor vede yarışmacılara sinirden ölüyor adanaya gidince hepsinin hakkında gelicek:)

ayse dedi ki...

şimdi öncelikle selbi oyuncu kontenjanından girdi yarışmaya... diğerleri normal vatandaş.. siz heralde yemekteyizin normal çekildiğini zannetmiyorsunuz? içlerinde her hafta bir kişi oyuncu olarak yer alıyor.. diğerlerine de öğretiliyor... bunun dışında adanaya kurban olurum ben hastasıyım memleketimin kırosu bile diğer şehir kırolarından kalitelidir.. istanbulda giymediğin bütün kıyafetleri adanada giyebilirsin.. kadınları da aynen bu yarışmadaki gibi harbidir.. (oyuncusu hariç) kibarlığa gerek yok der dalar...bırak abicim kardeşim der.. hehehe ölürüm lan ben memleketime...

adanalı tv ci ayşe..

paçoznuri ve saz ekibi dedi ki...

Gazetelerin 3.sayfasına bakın.Nerde abuk bi olay var, kesin ADANA 'da yaşanmıştır.

aysarayı dedi ki...

kötü olayların adanada yaşanması,çok göç almasından,nüfus yapısının çok çok karmaşık olmasındandır..eşim de adanalı ama bunlar zidanalı,adanadan değiş...

hanimelipasta.com dedi ki...

Canım pisicim, önünde saygıyla eğilir, gıdından tırım tırım okşarım.
Kaleminin hastasıyım kardeşim
Sevgiler
Hülya

La Madame Chapeau dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
La Madame Chapeau dedi ki...

Fakültede muhteşem bir hocamız vardır. Doç.'tu en son, şimdiki durumundan habersizim bir süredir koptuğum için...

Adana, Kozanlı'dır. Muhteşem bir adamdır. Entelektüelin 'Allahıdır'. Sıkıdır, sağlamdır, insandır.

Evet, tüm Adanalılar aynı değildir; hiçbir kenttaşın bir olmadığı gibi...

Demet dedi ki...

BaL' a katılıyorum tüm "Adana"lılar bir değildir. İnanın ben de sıkıntıyla izledim -hatta izlemedim- bu hafta...
ve utandım şehrimin insanından :(

Buzcevheri dedi ki...

Üniversite zamanlarımdan tanıştığım Adanalıların %95'ine gıcık oldum. Ama ilk sırada Konyalılar var.

Hüzünler Güzeli... dedi ki...

Adana'lı biri olarak,bu 5 asalağın e Adanalıyız diğğmiii:?diye geçinmesinden utanıyorum:(
ayrıca selbi denen cadaloz ile okul yönetimi bile baş edememiştir.
lütfen adanalıları bu 5 asalaktan yola çıkarak değerlendirmeyin.hepiciğimiz bir değiliz:)son bişey daha;biyocum biliyordum bunun hakkında yazacağını ama ben geç kalmışım okumak için:)patilerine sağlık,kendine iyi bak.

pigmelerle.dans.eden dedi ki...

Ben de Adanaliyim Biyo!
Ama tedavi oldum ;)
Salvar ve salgamdan vazgecemiyorum, o ayri...

Kültür Mantarı dedi ki...

yemekteyiz başlı başına bir yazı konusu ya. sadece adana değil, dün akşam başlayan bölümdekiler çokmu iyi. apartman görevlisi(kapıcı yani) arkadaş gay gibi bir şey zaten. kendi koyunları varmış konyada. her ay 1 tane kestirip kavurma yapıp bakkalara satıyormuş. ee allahın çobanı, restaurat sahibi kadının attığı servisi bile kullanmayı bilmiyorsun, ne işin var orda. birde beğenmiyorsun servisi falan.

ulan varya sizinle ben gireceğim o yarışmaya hayatınızı kaydırırım. Bunlara sağdan soldan 2 karış, 1 karışta tabağın üstünde olmak üzere toplam 3 karış çatal-bıçak servis atacağım. Özel balık bıçakları ile birde balık pişireceğim. göreceğim bakalım yemek yiyebieleceklermi. iç içe geçmiş 4 tabak, 3 bardak. off off. su bardağı ayrı, meşrubat ayrı. allahın çobanı, bıdıdı bıdıbıdı konuşup duruyor. o adanalı çıtır kız gibi kovarım lan ben bunları. ama sonra onun gibi özür de dilemem.

Kubilay Kızıldenizli dedi ki...

Adanalı olmaktan onur duyan ben hayatımın 20 yılını orada geçirmiş olsamda "Adanalıyık, Allah'ın adamıyık" diye bir söz duymadım hiç bir Adanalının ağzından.Evet 'K' ile başlayan sözcükler G ile yumuşar yani Kardaş, Gardaş olur, kelimelr yuvarlanır ama böyle şeyler olmaz. Şu TV dizleri reyting yapacağız diye Adana ve Adanalıları uzaydan gelmiş gibi gösteriyorlar. Onların çizdiği Adanalı Adana'da mevcut değil.
Ama kabul de edelim ki, Adanalı sıcak kanlıdır, arkadaş canlısıdır ve ne yapalım ki her şeyin çürük yumurtası bizde de var...